املاک خاص را چگونه در سامانه ثبت کنیم؟

املاک خاص را چگونه در سامانه ثبت کنیم؟
Facebook Twitter LinkedIn

۱۰:۵۲ | ۱۴۰۰/۰۲/۰۹

طبق قانون ثبت اطلاعات محل سکونتی «کلیه سرپرستان خانوار اعم از شهری و روستایی، مالک و مستاجر و تمامی مالکین واحدهای مسکونی مکلف هستند که اطلاعات محل سکونت (اقامتگاه) و املاک تحت مالکیت خود (با مالکیت‌های رسمی، وکالتی، تعاونی شهری و روستایی) را ظرف مدت دو ماه از تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ در سامانه املاک و اسکان درج کنند».
به گزارش اخبار ساختمان، معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه درج اطلاعات سکونتی در سامانه املاک و اسکان در چند دقیقه امکان‌پذیر است گفت: از سه طریق شامل تماس تلفنی، پیامک و پاسخگویی آنلاین، سوالات و ابهامات هموطنان پاسخ داده می‌شود؛ موارد خاص نیز در کمیته مربوطه بررسی و بعد از چند ساعت جواب داده خواهد شد.

محمود محمودزاده اظهار کرد: در سامانه املاک و اسکان به صورت ۲۴ ساعته از سه مجرا شامل مرکز تماس تلفنی به شماره ۰۲۱۵۹۱۹۸ همچنین شماره پیامکی ۰۲۱۱۹۳ و پاسخگوی آنلاین، جوابگوی سوالات مردم هستیم. کسانی که مواردشان خاص باشد سوال آنها دریافت و در کمیته مربوطه بررسی می‌شود. بعد از چند ساعت به نتیجه از طریق تلفن به آنها اعلام خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تا دو روز دیگر ثبت نام بر اساس آخرین رقم کد ملی خواهد بود تصریح کرد: روزهای هشتم و نهم اردیبهشت ماه کسانی که آخرین رقم شماره ملی آنها صفر باشد مجاز به ثبت نام هستند. از روز دهم اریبهشت تا ۱۹ خردادماه تمامی کدهای ملی می توانند اطلاعات خود را درج کنند.

به گفته محمودزاده، در چند روز گذشته سرعت و تعداد ثبت نامها بسیار افزایش یافته و به زودی آماری را در این زمینه ارایه می‌کنیم. امکان ویرایش هم فراهم شده و مشکل خاصی نیست. حدود ۱۰ فیلم آموزشی هم تهیه شده که مراحل مختلف درج اطلاعات را توضیح می‌دهد.

محمودزاده در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است زمان دو ماهه ثبت نام تمدید شود گفت: در ماده ۵۲ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم دو ماه زمان برای درج اطلاعات پیش بینی شده و تمدید لحاظ نشده است. اما ممکن است اگر لازم باشد با مراکز ذی ربط هماهنگی و زمان بیشتری داده شود. البته ثبت نام، کار زمانبر و سختی نیست و هموطنان در چند دقیقه می‌توانند انجام دهند.

وی افزود: با توجه به اینکه مراحل بعدی فرآیند اجرای ماده ۵۲ قانون مالیاتهای مستقیم وابسته به مرحله قبل است هر تعللی در هر بخش می‌تواند منجر به کند شدن فرآیند شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی، مالکان و ساکنان تمامی املاک اعم از سنددار و فاقد سند را مکلف به ثبت اطلاعات سکونتی دانست و گفت: در واحدهای سنددار کد شناسه سند باید درج شود. برای واحدهای قولنامه‌ای، مسکن مهر، تعاونی‌ساز یا خانه‌هایی که در رهن بانک است نیز فضا و امکان درج پیش‌بینی شده است.

به گفته محمودزاده، در روزهای اخیر اقداماتی در جهت سهولت ثبت نام هموطنان در سامانه املاک و اسکان صورت گرفت. با توجه به اطلاع‌رسانی در رسانه‌ها و فیلمهای متعدد آموزشی به ابهامات و سوالات پاسخ داده می‌شود.

بنا بر این گزارش، ثبت اطلاعات ملکی و سکونتی خانوارها در سامانه املاک و اسکان به نشانی amlak.mrud.ir از روز پنجشنبه (۱۹ فروردین) آغاز شده است. کلیه سرپرستان خانوار اعم از شهری و روستایی، مالک و مستاجر و تمامی مالکین واحدهای مسکونی مکلف هستند که اطلاعات محل سکونت (اقامتگاه) و املاک تحت مالکیت خود (با مالکیت‌های رسمی، وکالتی، تعاونی شهری و روستایی) را ظرف مدت دو ماه از تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ در سامانه املاک و اسکان درج کنند.

در مرحله اول زمان بندی مراجعه به سامانه ملی املاک و اسکان بر اساس آخرین رقم کد ملی سرپرست خانوار است اما از ۱۰ اردیبهشت تا ۱۹ خرداد تمامی کدهای ملی قابلیت ثبت نام دارد. از روز ۱۹ فروردین تا ۹ اردیبهشت افرادی که آخرین رقم کد ملی آنها به ترتیب ۹، ۸، ۷، ۶، ۵، ۴، ۳، ۲، ۱ و صفر است به ترتیب هرکدام دو روز فرصت نام‌نویسی دارند. سپس همانطور که گفته شد از روز ۱۰ اردیبهشت تا ۱۹ خردادماه تمامی افراد می‌توانند اطلاعات ملکی خود را ثبت کنند.

تجارت آنلاین

اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman