نقش شیرآلات مدرن در مصرف بهینه آب

نقش شیرآلات مدرن در مصرف بهینه آب
Facebook Twitter LinkedIn

۱۳:۳۲ | ۱۴۰۰/۰۵/۳۰

اغلب مردم در خرید شیرآلات به جای توجه به تكنولوژی ساخت آن، شهرت، زیبایی و شكل ظاهری آن را مد نظر قرار می دهند و این درحالیست که شیرآلات می توانند نقش مهمی در صرفه جویی آب ایفا كنند.
به گزارش اخبار ساختمان، در واقع شما با انتخاب شیرآلات با فناوری های ساخت جدید و با مواد اولیه بهداشتی، سهم بزرگی را در مصرف بهینه آب ایفا می کنید. کم شدن روز افزون ذخایر آبی باعث شده تا مدل الکترونیکی این کالا از وسایلی تجملی به وسایلی ضروری تبدیل شوند. در ادامه این نوشته تعدادی از این تکنولوژی های مدرن را که در شیرآلات راسان به کار گرفته شده است معرفی خواهیم کرد:

برای نخستین بار شیرآلات فوتونیکی در ایران اختراع شد

شیرهای معمولی الکترونیک با باتری ۱۲ ولت کار می‌کنند در حالیکه در ایران برای نخستین بار شیری فوتونیکی اختراع شده است که منبع انرژی چشم الکترونیک آن علاوه بر باطری میتواند از نور طبیعی (خورشید) و نور مصنوعی (لامپ) تغذیه کند.

خروجی آب در شیرهای الکترونیک معمولی در یک دقیقه ۱۲ تا ۲۴ لیتر است، در شیرهای هوشمند فوتونیک خروجی آب در دقیقه در سطح شش لیتر مدیریت می‌شود. با وجود خروجی آب محدود، به دلیل آن‌که افشانه آب این شیر ۵۰ درصد آب را با ۵۰ درصد هوا به بیرون هدایت می‌کند، هیچ مشکلی از لحاظ فشار آب خروجی از شیر وجود نخواهد داشت.

مزیت استفاده از شیرآلات هوشمند

دو مزیت برتر استفاده از شیرهای هوشمند کمک به صرفه جویی و بهداشت عمومی است. استفاده از این مدل شیر آلات به علت عملکرد الکترونیکی قطع و وصل آب حداکثر صرفه جویی در مصرف آب را باعث می شود. به طوریکه نصب نمونه های خانگی شیرهای هوشمند در خانه ها موجب کاهش ۷۰ درصدی مصرف آب شده که این میزان در اماکن عمومی به ده برابر نیز رسیده است. افزایش بهداشت عمومی به دلیل عدم تماس مستقیم دست با شیر از دیگر ویژگی های استفاده از شیرهای هوشمند محسوب می شود.

شیرآلات سرامیکی

با توجه به فشار و دمای بالای عملیاتی در صنایعی نظیر نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاه‌ها و سایر صنایع، شیرهای فلزی جوابگوی نیاز آینده بشر نخواهند بود و باید دیر یا زود جایگزینی مناسب برای آنها پیدا کنیم. در حال حاضر شیرآلات سرامیکی بهترین و ارزان‌ترین راه‌ حل برای این مشکلات است. این شیرآلات قابلیت تحمل سخت‌ترین شرایط عملیاتی نظیر دما و فشار بالا را دارند. عمر شیرآلات سرامیکی ۲۰ برابر شیرآلات معمولی بوده، توانایی بالایی دارند و تعمیرات کمتری می‌خواهند. نقطه قوت شیرهای سرامیکی صرفه جوی بسیار زیاد در انرژی است.

ایران، مخترع شیرآلات فوق هوشمند

برای اولین بار در جهان شیرآلات فوق هوشمندی تولید شد که قابلیت اندازه گیری فشار آب ورودی شیر، اندازه خواص آب و تنظیم مقادیر مشخصه های اندازه گیری را دارد.

سعید سهرابی مخترع شیرآلات فوق هوشمند دیگر قابلیت های منحصر به فرد این شیرآلات را توانایی تنظیم دما و فشار آب خروجی، اندازه گیری فشار آب ورودی شیر، اندازه گیری خواص آب، اندازه گیری میزان مصرف آب از شیر، تنظیم مقادیر مختلف پارامترهای اندازه گیری، کنترل با صفحه نمایش، سنسور چشمی مادون قرمز، صفحه نمایگشر LCD، تأمین برق مورد نیاز از طریق ژانراتور داخلی، باتری قابل شارژ و برق شهری، نمایش و تنظیم ساعت و تاریخ بصورت دیجیتالی، جلوگیری از انجماد آب بصورت اتوماتیک، تنوع صفحات کاربری بر روی نمایشگر با توجه به سلیقه کاربر، تشخیص عوامل میکروبی آب، ضد عفونی کردن آب جهت مصارف شستشوی میوه و تشخیص نوع آب برای انتخاب نوع مواد شوینده موی سر عنوان کرد.

نحوه کارکرد شیرآلات فوق هوشمند به این صورت است که در ابتدا اکسیژن را از هوای مخلوط در آب گرفته و در مرحله بعدی توسط برخی مواد شیمیایی و ضد عفونی به یک واکنش الکتریکی و سپس ازن تبدیل می کند. در مرحله بعدی آب به مخزن اصلی شیر هدایت و با توجه به ورودی های آب های سرد و گرم تنظیم می شود.

اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman