یک کارشناس حوزه مسکن عنوان کرد:

طرح مسکن ملی باید متوقف شود

طرح مسکن ملی باید متوقف شود
Facebook Twitter LinkedIn

۱۰:۵۴ | ۱۴۰۰/۰۵/۲۰

کارشناس حوزه مسکن گفت: بی ثباتی اقتصاد ایران است که سبب شده سازنده هیچ اعتمادی به قیمت ها در آینده ندارند تا بخواهند پروژه ای را شروع و به اتمام برسانند.
به گزارش اخبار ساختمان، محمود اولاد کارشناس حوزه مسکن در خصوص وضعیت بازار مسکن و پیش بینی قیمت ها در آینده با بیان اینکه باید منتظر باشیم تا دولت برنامه های خود در زمینه مسکن را ارائه دهد افزود: در حال حاضر در کوتاه مدت اتفاق خاصی رخ نداده است و مردم به دلیل انتظاراتی که از دولت جدید دارند دست نگهداشته اند تا ببینند در آینده نزدیک چه برنامه هایی از سوی دولت ارائه خواهد شد.

وی با بیان اینکه بعید به نظر میرسد طی ۳-۲ ماه آینده گشایشی در بازار مسکن رخ دهد گفت: طرح مسکن مهر که از دولت های قبلی باقی مانده است باید تکمیل شود و در طرح اقدام ملی که انتظار می رفت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته شود ولی حدود ۱۱ هزار واحد ساخته شد بهتر است متوقف شود.

اولاد بیان کرد: برنامه هایی که طی ۴۰ سال اخیر در حوزه مسکن ارائه شده هیچ یک گروه های هدف و دهک های پایین ۳-۲-۱ که نیازمند حمایت واقعی هستند را شامل نشده است که اگر دولت بخواهد این رویه را ادامه دهد هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.

این کارشناس حوزه مسکن عنوان کرد: اصلی ترین مشکل در حوزه مسکن به مسائل خارجی مرتبط است. هدف گذاری رشد اقتصادی، بازگشت رونق اقتصادی وافزایش رشد درآمد مردم از یک سو و افزایش رانت زمین در شهر و به طبع آن بالا رفتن قیمت زمین کلنگی که سبب نایاب شدن زمین برای ساخت و ساز شده از دو عامل اصلی خارجی برای بروز رکود بازار مسکن است.

وی تصریح کرد: چنانچه برای حل این مشکلات در داخل بخش مسکن سیاستگذاری کنید، بر علیه آن تمام خواهد شد به جای اینکه قدرت خرید را افزایش دهند یا درآمد سرانه را بالا ببرند که تولید افزایش پیدا کند صرفا قیمت ها را تثبیت می کنند ۲ اتفاق رخ میدهد یکی اینکه در بخش عرضه، کسانی که خانه شان را اجاره میدادند به دلیل ایجاد هزینه های جانبی منصرف میشوند و ترجیح میدهند که اجاره ندهند از سوی دیگر افرادی که در مقطع گرانی توان اجاره در سطح شهر را نداشته و به حاشیه و یا شهرهای اطراف رفته بودند به دلیل تثبیت قیمت مجددا به داخل شهر رجوع می کنند که این خود سبب بالا رفتن تقاضا میشود پس در نتیجه کمبود عرضه و افزایش تقاضا، تعادل بازار را برهم میزند.

اولاد در پاسخ به اینکه این رکود تا چه زمانی ادامه خواهد داشت خاطرنشان کرد: ابتدا باید رکود بین تولید و رکود در خرید و فروش را تفکیک کنیم. در خرید و فروش عملا بخشی از خرید و فروش ها تغییر مالکیت است این موضوع فرق اساسی با رکود تولید دارد در خصوص رکود تولید همانطور که پیشتر هم گفته شد به اقتصاد کلی کشور ربط دارد و از طرفی زمینی برای تولید و ساخت و ساز دیگر وجود ندارد و مهم تر از همه بی ثباتی اقتصاد ایران است که سازنده هیچ اعتمادی به قیمت های حتی چند ماه آینده ندارد چه برسد به حداقل ۲ سال که زمان استاندارد برای اتمام یک پروژه ساختمانی است.

کارشناس حوزه مسکن بیان کرد: از سوی دیگر تا زمانیکه مسائل تحریم و قوانین شهرسازی و همچنین معظلات مذکور حل نشود کسی تمایلی به سرمایه گذاری در بخش مسکن نخواهد داشت و مشکلات این حوزه نیز به همین منوال ادامه یافته و حل نخواهد شد.

ایسکانیوز

اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman