مرور مصائب املاکی‌های مشهد در رکود بازار

مرور مصائب املاکی‌های مشهد در رکود بازار
Facebook Twitter LinkedIn

۱۴:۴۹ | ۱۴۰۰/۰۷/۰۶

رئیس اتحادیه صنف مشاورین املاک مشهد گفت: روزانه ۶ بنگاه معاملات املاکی در مشهد درخواست تعطیلی می‌کند.
به گزارش اخبار ساختمان، در شهرهای پر جمعیت و بزرگ با وجود ساخت‌وسازهای فراوان و ساختمان‌های سربه فلک کشیده اما همچنان اجاره و اجاره نشینی نه تنها کم نشده بلکه افزایش هم یافته است.

بطوری که بیش از هشت میلیون خانوار مستاجر در کشور زندگی می‌کنند که بیشتر آن‌ها درآمد کافی برای خرید مسکن ندارند از طرفی تورم نیز سبب شده است تا اجاره بها و حتی خرید و فروش واحدهای مسکونی در شهری همانند مشهد به رکود برسد و همین امر سبب افزایش جاره نشینی در شهرها شده است.

بالا و پایین شهر و حاشیه شهر هم ندارد در هر منطقه‌ای شرایط اجاره نشینی و تورم ملموس است. اما کرونا نیز در روند تورم، اجاره نشینی بی‌تاثیر نبوده است چرا که با رکود کسب وکارها بسیاری از مستاجرها نه تنها دیگر نمی‌توانند خانه‌دار شوند بلکه در پرداخت اجاره خود نیز با مشکل روبه رو هستند از طرفی با تصویب ستاد کرونا اجاره‌ها تمدید شد و نه تنها قیمت اجاره بها افزایش 20 درصدی پیدا نکرد بلکه بسیاری از مستاجران مجدد تمدید کردند و همین امر سبب شد تا شرکت‌های حمل ونقل و بنگاه‌داران املاک بازارشان حسابی کساد شود.

مالک یکی از شرکت‌های حمل‌ونقل اظهارداشت: بسیاری از کارگر‌ها را مرخصی فرستاده‌ایم و یا مجبور شده‌ایم عذرشان را بخواهیم چرا که خرج خودمان هم از این کار در نمی‌آید. در گذشته فصل تابستان، وقت نمی‌کردیم به تلفن جواب دهیم و به دلیل حجم درخواست‌ها بسیاری از اسباب‌کشی‌ها را برای ساعت یک و دو صبح می‌انداختیم و کارگر‌هایمان تنها سه ساعت می‌توانستند بخوابند، الان خبری از مشتری نیست چرا که اکثر مردم توانایی خرید خانه جدید و یا حتی نقل مکان کردن ندارند و بیشتر قراردادشان را با صاحب‌خانه تمدید کرده‌اند.

وی که حسابی از این اوضاع گله دارد، ادامه داد: بعضی از کارگر‌هایم زباله‌گرد شده‌اند و هر چند وقت برای کار می‌آیند اینجا، ولی شرمنده آن‌ها هستم و کاری نیست که بخواهم به آن‌ها بدهم.

حسینی یکی از بنگاه‌داران قدیمی مشهد، نیز گفت: تابستانی که گذشت بدترین تابستان کاری برای بنگاه‌داران بود. مردم قرارداد اجاره‌شان را بدون اینکه به بنگاه بیایند تمدید کردند، درآمد ما از همین قرارداد‌ها و تمدیدهاست، تا قبل کرونا شیشه‌های مغازه همیشه پر بود از موارد رهن و اجاره، اما از زمانی که کرونا آمد، تعدادشان کاسته شده است.

وی افزود: به صاحب‌خانه‌ها که زنگ می‌زنیم، می‌گویند خودمان با هم کنار آمدیم و پول بنگاه را در جیبمان گذاشتیم. بعضی‌ها هم کلا از ترس کرونا خانه‌هایشان را اجاره نمی‌دهند و می‌گویند اگر مستأجر بد گیرمان بیاید و با این مصوبات جدید خالی نکند، چه کنیم!

بنگاه دار دیگری اظهارداشت: اگر بقالی می‌زدم و فروش اینترنتی داشتم وضعیتم از الان بهتر بود. سه سال است که این مغازه را رهن کرده و کارم را شروع کرده‌ام اما با وجود کرونا درآمد درست‌ و حسابی ندارم.

علی مرادزاده، رئیس اتحادیه صنف مشاورین املاک مشهد نیز اظهارداشت: باتوجه‌به مصوبات ستاد کرونا که مستأجران بدون مراجعه به بنگاه‌ها می‌توانند اجاره را تمدید کنند و اجاره‌نامه‌ها نیز خودبه‌خود تمدید می‌شود، میزان مراجعه و تعداد قرارداد‌های تنظیمی در معاملات املاک کاهش یافته است.

وی افزود: طبق برآوردهای صورت گرفته، حدود 70 درصد نسبت به سال گذشته تعداد فایل‌ها کاهش یافته است که این موضوع نه‌ تنها برای موارد رهن و اجاره، که شامل موارد خرید و فروش ملک نیز می‌شود.

مرادزاده تصریح کرد: سال گذشته مصوبات ستاد کرونا قطعی نشده بود و مردم به بنگاه‌ها مراجعه می‌کردند، اما امسال مصوبات اجرایی شده است و صاحب‌خانه‌ها و مستأجران با هم به توافق می‌رسند.

رئیس اتحادیه صنف مشاورین املاک مشهد گفت: در سال 97 که اوضاع خوب بود، روزانه 5 تا 6 درخواست ثبت‌نام املاک داشتیم، اما از سال 98 درخواست‌های تعطیلی املاک افزایش پیدا کرد واز 2 درخواست در سال 98 به چهار درخواست در سال 99 رسید و درسال 1400 نیز به روزی 6 درخواست رسیده است.

تسنیم

برچسب ها:

بنگاه املاک ،مشهد 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman