آشنایی با نرده استیل و نحوه محاسبه قیمت آن
به گزارش اخبار ساختمان، نرده های استیل به دلیل ظاهر زیبا و براقی که دارند و همچنین مقاومت بالایی که در برابر ضربه دارند از پرکاربردترین نرده ها در چند سال اخیر به شمار می رود که در مراکز تجاری و مسکونی بسیار استفاده شده است. همچنین نرده استیل به علت مقاومت در برابر رطوبت و گرد و غبار هرگز زنگ نمی زند و از طرف دیگر تمیز کردن آن بسیار راحت و بدون مشکل است.
نرده استیل چیست؟
نرده استیل یکی از وسایلی است که در زمینه های مختلف و گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرد که یکی از مهمترین آنها پروژه های ساختمان سازی است. استفاده از این نرده ها در ساختمان سازی می تواند هم به زیبایی سازه کمک قابل توجهی کند و هم اینکه وجود این نرده ها موجب می شود که در ساختمان امنیت بیشتری وجود داشته باشد و افراد از این نظر خیالشان تا حد قابل توجهی راحت باشد.
یکی از ویژگی های مثبت نرده های استیل ظاهر زیبایی است که به دکوراسیون ساختمان می دهند؛ دیگر اینکه در مقابل عواملی مثل پوسیده شدن و زنگ زدن مقاومت بالایی دارند و از طرفی تمیزکاری نرده های استیل به سهولت و راحتی انجام می شود چرا که دارای خاصیت آنتی باکتریال هستند.
در مورد ویژگی های ظاهری نرده استیل اگر بخواهیم اظهار نظر کنیم باید بگوییم که حالتی براق دارند و لبه های آن ها صاف است از طرفی دارای ظرافت خاصی هستند و ظاهری لوکس و فوق العاده زیبا دارند.
فلز استیل چیست؟
استیل در حقیقت آلیاژی از آهن بوده که با کمتر از 2 درصد کربن ترکیب شده است. این فلز با توجه به ترکیبات و خواص مکانیکی (نظیر سختی و انعطاف پذیری) در اهداف و کاربردهای مختلفی بخصوص در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد.
راه های شناسایی استیل مرغوب چیست؟
برخی در نام بردن نرده استیل اصطلاحا از واژه های استیل بگیر و استیل نگیر استفاده می کنند. یکی از راه های تشخیص نوع بگیر و نگیر از یک دیگر، تست کردن آن به وسیله آهن ربا است. هرچه استیل کیفیت بالاتری داشته باشد کمتر به آهن ربا جذب می شود.
در نرده استیل معمول که از آلیاژ 201، 304 در آنها استفاده می شود، آهن ربا به هیچ عنوان نباید استیل را جذب کند.
اصولی ترین راه تشخیص استیل مرغوب و نامرغوب و در واقع تشخیص آلیاژ استیل استفاده از محلول آنالیز استیل است. این قطره برای تشخیص استیل سری 300 و 200 از یکدیگر است. طریقه تست کردن بدین صورت است که مقداری از محلول را روی استیل مورد نظر ریخته و بعد از گذشت مدتی کوتاه اگر رنگ استیل به صورتی تیره رفت، استیل از سری 200 بوده و اگر رنگ استیل به رنگ بنفش متمایل شد از سری 300 و استیل مرغوب است.
انواع نرده استیل بر اساس متریال
نرده استیل از ترکیب کروم با فلزات دیگر تولید می شود. کروم از فرایندی موسوم به اکسیداسیون یا همان زنگ زدگی جلوگیری می کند. درصد کرومی که اضافه می شود تعیین کننده کیفیت نرده استیل خواهد بود به طوری که هر چه کروم بیشتر باشد مقاومت و تاثیرناپذیری در مقابل زنگ زدگی بیشتر است.
بر این اساس نرده های استیل در رسته کیفیت اینگونه رتبه بندی می شوند: نرده استیل 316، نرده استیل 304 و نرده استیل 201. در ادامه به معرفی دو گروه آخر که در ایران متقاضی بیشتری دارد می پردازیم.
نرده استیل 304
در نرده استیل موسوم به 304 میزان درصد کروم 18 است و درصد نیکل بکار رفته 8 درصد است. نرده استیل 304 یک لایه محافظ بسیار قوی در مقابل رطوبت و اکسیژن دارد که از زنگ زدگی آن جلوگیری می کند. ظاهر نرده استیل 304 براق و صیقل خورده است هر چند که امکان تولید آن در رنگ های گوناگون وجود دارد.
لوله ها و پروفیل ها و همینطور یراق آلات 304 نیز ضد زنگ و بسیار باکیفیت هستند. نرده استیل 304 با نام فلز ضد زنگ نیز شناخته می شود.
نرده استیل 201
نرده استیل 201 بیشتر مناسب محیط های خشک و بدون رطوبت است چرا که میزان مقاومت آن در مقابل زنگ زدگی بسیار کم است و پس از مدت کوتاهی آلیاژ را دچار افت کیفیت می کند. این موضوع از این ناشی می شود که به جای نیکل از عنصر کربن در این نوع استفاده شده است.
هر چند که در نگاه اولیه نرده استیل 201 با 304 فرقی ندارد اما پس از مدتی این مورد برطرف می شود و تفاوت این دو در کیفیت بسیار واضح مشخص می شود. از این رو توصیه می شود جهت پیشگیری از صرف هزینه های اضافی تعمیر و تعویض اقدام به نصب نرده استیل 304 نمایید.
انواع نرده استیل بر اساس شکل ظاهری
نرده استیل سه خط
یکی از ساده ترین و ارزان ترین انواع نرده استیل که از لولههای استیل به قطرهای 51 و 38 و 16 میلیمتری مونتاژ شده به دست می آید، نرده استیل سه گارد (سه خط) است.
این طرح نرده استیل معمولاً از یک یا دو نوع استیل 304 و استیل 201 استفاده میشود تا در هر شرایطی آماده بوده و دچار خوردگی و زنگزدگی نشود. در واقع جالب است بدانید که یکی از معمولی ترین و رایج ترین مدل های نرده استیل این مدل بوده چرا که نصب آن بسیار راحت و آسان است.
در ساخت این نوع نردهها، خطوط عمودی بکار رفته از لوله ۳۸ و سه خط افقی از لوله ۱۶ ساخته می شود و همچنین دسته نرده را از لوله ۵۱ تشکیل می دهند. پس از انتخاب این لوله ها تمام خطوط افقی به خطوط عمودی متصل می شوند و خطوط عمودی به دسته نرده متصل می شود و در نهایت محصولی زیبا و مقاوم را تشکیل می دهند.
از دیدگاه استانداردهای مطرح شده ارتفاع این نرده ها معمولاً بین ۸۵ تا ۹۰ سانتیمتر و فاصله پایه ها بهصورت یکی در میان است. لازم به ذکر است که درصورتیکه راه پله قوس دار باشد، نرده استیل سه خط را توسط دستگاه مخصوصی قوس دار می کنند.
نرده استیل کابلی
نرده های کابلی از مجموعه کابل های اتصال دهنده دو سمت نرده تشکیل شده است. این کابل ها که به صورت افقی در درون بدنه نرده به کار برده می شوند. با توجه به فاصله کمی که بین کابل های استفاده شده در این نوع نرده است احتمال سقوط کودک خردسال به میزان قابل توجهی پایین می آید.
جنس کابلی که در نرده کابلی استفاده می شود معمولاً از استیل ضدزنگ است و با استفاده از رویه مخصوصی جهت حفظ کارایی و زیبایی آن پوشیده می شود. این کابل به وسیله جوش های مخصوصی به بدنه اصلی نرده سیم بکسلی اتصال داده شده به همین دلیل است که می توان انتظار داشت نرده کابلی بیشترین میزان استحکام و عمر مفید را نسبت به سایر نرده ها داشته باشد.
نرده استیل پایه دو سر گلابی
این مدل نرده استیل علاوه بر نقش محافظتی، جنبه دکوراتیو نیز دارد و به صورت تمام پایه عمودی اجرا می شود. نرده های پایه دو سر گلابی معمولاً در رنگ های طلایی یا برنزی تولید می شوند که می توانید بر اساس نوع و چیدمان دکوراسیون داخلی خانه، مدل مورد نظر خود را سفارش و خریداری نمایید.
نرده استیل هلالی
نرده هلالی به دلیل کار شدن دو عدد لوله ۱۶ در کنار پایه عمودی آن، به این نام شناخته شده است. از این نرده در فضاهایی که قوس دارد و استفاده از نرده صاف ممکن نیست، استفاده می شود. در ساخت نرده های هلالی از هر دو نوع استیل ۲۰۱ و ۳۰۴ می توان بهره برد. لوله های افقی بکار رفته در ساخت نرده های هلالی می توانند سه خط، چهار خط و یا پنج خط باشند.
قوانین و ضوابط اجرای نرده در ساختمان
در قسمت هایی از ساختمان که اختلاف سطح آنها بیش از 70 سانتی متر باشد برای ایجاد امنیت و جلوگیری از سقوط اجرای نرده الزامی است. ارتفاع آنها در پرتگاه هایی با سطوح صاف مانند تراس حداقل باید 110 سانتی متر از کف محل اجرا و اجرای آن بصورت عمودی (حصاری) باشد و فاصله بین لوله های عمودی در آنها نباید از 11 سانتی متر بیشتر شود.
در سطوح شیبدار مانند راه پله نیز ارتفاع نرده استیل از لبه پله باید 90 سانتیمتر باشد. در ساختمان های بلند مرتبه فاصله بین لوله های میانی یا افقی به کار رفته در نرده نباید از 11 سانتی متر بیشتر شود. در صورتی که چشم پله (شکاف بین 2 شمشیری در پاگرد ها) بیشتر از 10 سانتی متر باشد به منظور جلوگیری از سقوط و ایجاد امنیت بهتر است این فضا پوشیده شود.
رنگ های نرده استیل چگونه است؟
نرده های استیل در رنگ سیلور و طلایی قابل سفارش است. در نرده استیل طلایی باید توجه شود آبکاری استیل با کیفیت بالایی انجام شده باشد تا زیبایی و ماندگاری آن در دراز مدت حفظ شود.
در اجرای این سبک می توان از ترکیب دو رنگ کروم و طلایی استفاده کرد که تضاد دو رنگ زیبایی نرده استیل را دو چندان می کند. این سبک به رنگ کروم قیمت مناسب تری به نسبت سبک طلایی دارد و هرچه میزان استفاده از رنگ طلایی در قسمت های مختلف ( اتصالات، لوله/ پروفیل) بیشتر شود قیمت نرده بالاتر می رود.
نرده استیل چه کاربردهایی دارد؟
کاربرد نرده استیل در فضاهای مختلف ساختمان مانند بالکن، تراس، پشت پنجره، پشت بام، راه پله و استخر متنوع و تقریبا بدون محدودیت است. نرده های استیل می توانند سلیقه های متفاوت را به لحاظ رنگ بندی و طرح، پوشش دهند.
رنگ های به کار رفته با تکنولوژی خاصی بر روی لوله های استیل پیاده می شوند که ماندگاری بسیار بالایی داشته باشند و از طرف دیگر نرده های استیل در رنگ بندی های متنوع به صورت های مات و کدر نیز تهیه می شوند که می توانند نیازها و سلیقه های متفاوت را پوشش دهند.
یراق آلات اتصالات نرده استیل
به طور کلی برای اتصال نرده های استیل در محیط های مختلف از یک سری وسایل استفاده می شود که مهمترین آنها عبارتند از زانو، پایه، حلقه، شیشه گیر، دیوارکوب، حلقه دو سر گلابی، پیچ های چند محور و... .
البته بد نیست بگوییم محلی که قرار است نرده استیل در آنجا نصب شود بسیار مهم است چراکه برای هر مکان، لازم است از یک سری وسایل یراق آلات خاص استفاده شود.
قیمت نرده استیل چقدر است؟
قطعا مسئله قیمت به عنوان یکی از فاکتورهای مهم برای هر خریدار است چراکه فرد با توجه به بودجه ای که دارد می خواهد بهترین و باکیفیت ترین نوع کالا را خریداری کنید این امر نیز در هنگام خرید نرده استیل بسیار مورد توجه قرار می گیرد.
نحوه محاسبه قیمت نرده استیل به فاکتورهای زیادی بستگی دارد هر کدام از این فاکتورها می تواند تاثیر مستقیمی در لیست قیمت نرده استیل داشته باشد از مهمترین موارد تاثیر گذار در محاسبه قیمت نرده استیل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
* اندازه محل برای نصب نرده (قیمت نرده براساس متر است)
* محل مورد استفاده (قیمت نرده استیل در هر قسمت نظیر پله، بالکن، تراس و... متفاوت است)
* نوع استیل مورد استفاده (قیمت نرده استیل ۳۰۴ نسبت به نرده استیل ۲۰۱ بیشتر است)
مدل نرده استیل | قیمت (تومان) |
قیمت نرده استیل تمام پیچ | 450.000 |
قیمت نرده استیل و سیم بکسل | 500.000 |
قیمت نرده استیل چهار خط | 300.000 |
قیمت نرده استیل سه خط | 295.000 |
قیمت نرده استیل حصاری آلیاژ 201 | 800.000 |
حفاظ استیل بانکی دور کلاف آلیاژ 304 | 2.950.000 |
شیوه های نصب نرده استیل چگونه است؟
نرده استیل در زمان تولید به دو صورت کرومی براق و مات تولید می شود که هر کدام مناسب استفاده در محیط های خاصی هستند.
نرده استیل براق معمولا در ساختمان های مسکونی و اداری نصب می شوند اما نرده استیل مات یا خشدار بیشتر در بیمارستان ها و محیط های صنعتی مانند کارخانجات صنایع نفتی نصب می شوند. نرده استیل به دو روش در راه پله و بالکن ها اجرا می شود که به ترتیب عبارتند از نصب عمودی بر روی سنگ کف و نصب از بغل اتصال به کناره دیواره.
مراحل نصب نرده استیل راه پله
مراحل اجرای نرده استیل در راه پله شامل مراحل زیر است.
1. تعیین محل نصب پایه نرده راه پله: پایه ها معمولا به صورت یکی در میان و با فاصله پنج سانتی متر از لبه پله نصب می شود. در مواردی خاص مانند شیب دار بودن پله اندازه گیری باید به وسیله شمشه صورت بگیرد و اختلاف ها را یکسان کرد. در نهایت نقاط مشخص شده برای پایه ها را با دریل هیلتی سوراخ می کنند.
2. در مرحله بعد پایه های لوله ای استیل که ممعمولا 38 میلیمتر هستند را باید برش زد و برش ها باید کاملا دقیق باشد.
3. نگه دارنده های عمودی لوله های استیل تخت به عنوان میل ترانس ها شناخته می شوند و آنها را در یک راستا ثابت نگاه می دارد. این میل ترانس ها داخل سوراخ ها قرار داده می شود.
4. در مرحله بعد پایه نرده نصب می شود و سپس چاکدار ناخنی روی آن نصب می شود. سپس هندریل اصلی بر روی پایه های عمودی قرار می گیرد.
5. پایه های نرده لوله های قطر 38 است و در این مرحله لوله های قطر 16 افقی روی آن قرار می گیرد. به این منظور باید روی لوله های 38 حلقه هایی تعبیه شود که لوله های 16 از میان آنها عبور داده شود.
6. در قسمت پاگرد ها باید از زانویی استفاده کرد و در صورت عدم تمایل به استفاده از زانویی می توان از درپوش استفاده کرد.
7. انتهای آزاد یا بسته دیوار در نصب لوله های استیل نقش تعیین کننده ای دارد. به این معنا که انتها آزاد دیوار به پایه استارت و انتهای بسته یه دیوار کوب نیاز است.
چند نکته مهم که قبل از خرید نرده های استیل باید بدانید
جهت خرید نرده استیل پیشنهاد می کنیم به چند نکته زیر کاملا توجه نمایید و آنها را لحاظ کنید تا بتوانید مناسب ترین نرده را خریداری کنید.
+ بسته به اینکه از این نرده ها را در چه مکان هایی می خواهید استفاده کنید؛ مقاومت آن را بررسی نمایید چرا که مثلاً در محیط هایی که احتمال دارد به نرده فشار بالایی وارد شود بهتر است نرده ای را خریداری کنید که مقاومت و کیفیت بالاتری داشته باشد.
+ امروزه نرده های بسیاری با ظاهری متفاوت و رنگ های گوناگون وجود دارند که شما می توانید بر اساس نمای ساختمان و یا حتی دکوراسیون داخلی، نرده مورد نظر را با توجه به سلیقه خود انتخاب نمایید.
+ یکی دیگر از مواردی که هنگام خرید باید آن را مد نظر قرار دهید طول نرده است و باید با توجه به طول نرده کیفیت خرید خود را بررسی کنید.
بیشتر بخوانید:
-
روش تشخیص نرده استیل 201 از نرده استیل 304 چگونه است؟روش درست تشخیص نرده استیل 304 از نرده استیل 201 در آزمایشگاه و با آنالیز میزان درصد کروم و نیکل است. اما با استفاده از محلول آنالیز استیل نیز می توان تفاوت کیفیت نرده استیل 201 از نزده استیل 304 مشاهده کرد.
-
نرده استیل مورد تایید آتش نشانی و گرفتن پایان کار چه مشخصاتی دارد؟بر اساس دستور عمل سازمان آتش نشانی برای گرفتن پایان کار، نرده استیل در راه پله باید با ارتفاع 90 سانتیمتر از کف پله اجرا شود و تعداد لوله های افقی بین پایه های نرده نباید کمتر از پنج عدد باشد. در مورد بالکن نیز طبق آیین نامه آتش نشانی ارتفاع نرده استیل بالکن 110 سانتیمتر است و لوله ای محافظ به صورت عمودی و در فاصله 12 سانتیمتر از یگدیگر نصب می شوند.
-
قیمت نرده استیل در هر متر طول چند است؟برای تعیین قیمت به روز نرده استیل ابتدا اندازه متراژ سفارش، کیفیت آلیاژ استیل، ارتفاع تمام شده نرده استیل، تعداد گارد های محافظ بین پایه های نرده و مدل یراق آلات و اتصالات نرده استیل باید مشخص شود و بعد از آن قیمت کلی محاسبه شود.
-
چه مدت طول می کشد تا یک پروژه نرده استیل انجام شود؟زمان نصب نرده استیل برای هر پروژه زمان متفاوت خواهد بود که پس از کارشناسی دقیق از محل پروژه این زمان مشخص می شود. مشکلاتی مانند خالی بودن زیر کار، سنگ راه پله یا کف بالکن بعد از سوراخ کاری محل پایه ها بروز می کند. در حالی که تغییرات احتمالی طرح نرده استیل و افزایش یا کاهش متراژ کار، در زمان نهایی اتمام یک پروژه موثر است. به طور کلی انجام مراحل نصب نرده استیل توسط یک اکیپ سه نفره برای متراژ 30 تا 40 متر 2 روز زمان می برد.