تعمیق فرهنگ تاسیسات برای پیشبرد صنعت ساختمان ضروری است
به گزارش اخبار ساختمان به نقل از استودیو نمایشگاه تاسیسات، پیمان شمس مدیر مکانیک هلدینگ ساختمانی پارس کهن در پنل "بنای برتر و فراتر از استاندارد" با اشاره به طراحی تاسیسات ساختمان ها اظهار داشت: در طراحی صنعت ساختمان برای پروژه فاز صفر، یک و دو تعریف می شود که در فاز صفر کاربری و شکل معماری و در فاز دو و سه بهترین سیستم و طراحی پروژه مشخص می شود.
وی در مورد انتخاب مواد اولیه و طراحی تاسیسات در ساختمان های بلندمرتبه ادامه داد: پروژه ها به دو دسته کوچک و بزرگ تقسیم می شوند و به عبارت دیگر با کارفرمایان حرفه ای و غیرحرفه ای مواجه هستیم که کارفرمایان غیرحرفه ای بعضا هزینه های هنگفتی برای نما و ظاهر ساختمان انجام می دهند ولی در مورد تاسیسات کم کاری می کنند که نتیجه آن انتشار بوی فاضلاب است.
مدیر مکانیک هلدینگ ساختمانی پارس کهن عنوان کرد: تاسیسات اهمیت بالایی دارد و هزینه های اصلاح آن بعد از ساخت هنگفت است و باید در مرحله ساخت به ابعاد مختلف سیستم فاضلاب توجه کرد؛ چراکه از روزی که ساکنین از شیر آب استفاده می کند تاسیسات خود را نشان می دهد.
شمس در مورد رعایت مبحث ۱۶ توسط مهندسین طراح و ناظر گفت: در نظام مهندسی، ناظر تا چهار مرحله از قسمت های مختلف پروژه بازدید می کند و ناظر مقیم نداریم، از اینرو نقشه کلی را می توان دید، در برخی موارد متاسفانه تعارض مالک ها و مهندسین و کم لطفی برخی مهندسین باعث بروز مشکل می شود و نگاه درستی به تاسیسات وجود ندارد.
وی در مورد میزان دخیل بودن مهندسین در انتخاب مواد اولیه تاسیسات فاضلاب خاطرنشان کرد: تا زمانی که مالکین عمیقا اهمیت تاسیسات را درک نکنند مشکل وجود خواهد داشت؛ و اگر کارفرما دید بلندمدت داشته باشد و فرهنگ تاسیسات درک شود می توان اقدام عملیاتی و موثر در این زمینه داشت.