قیمت سکه و دلار بالا رفت؛ مسکن در خواب زمستانی
به گزارش اخبار ساختمان، مجید گودرزی کارشناس حوزه مسکن در خصوص پیش بینی بازار مسکن تا انتهای سال گفت: رونق بازار مسکن تا شب عید ممکن نیست؛ چراکه به قدری قدرت خرید مردم پایین آمده و قیمت مسکن بالا رفته که تقاضای مصرفی در این بازار نزدیک به صفر شده است.
وی افزود: کسانی که معمولا برای سرمایه گذاری در بازار مسکن اقدام می کردند، منتظر کاهش قیمت ها هستند و آنهایی هم که قبلا سرمایه گذاری کرده اند، در تلاش هستند تا این کاهش قیمت را به خریدار بعدی منتقل کنند که البته خریداری هم در بازار نیست.
گودرزی ادامه داد: مجموع معاملات صورت گرفته بازار در ماه گذشته، ۳۵۰۰ مورد بوده که بخشی از آن، مربوط به اجرای احکام قضایی و بخشی دیگر هم توسط اشخاص حقوقی انجام شده است.
این کارشناس حوزه مسکن گفت: در شرایط فعلی به دلیل باز بودن دست مالکان و سازندگان در قیمت گذاری مسکن، توانایی مردم برای خرید به صفر رسیده، پس تا زمانی که قیمت ها به شرایط تعادلی بازنگردد امکان ایجاد رونق وجود ندارد.
گودرزی در مورد رابطه قیمت مسکن و نرخ ارز نیز گفت: صنعت ساختمان دچار بحران شده و بخش بزرگی از خریداران و تاثیرگذاران، از این بازار خارج شده اند؛ ضمن اینکه تورم ۸۶ درصدی مسکن در مقابل تورم عمومی ۳۹ درصدی نشان دهنده این است که بخش بزرگی از تورم مربوط به مسکن است و تا زمانی که ۴۰ درصد سرمایه های کشور را به بخش مسکن با ارزش افزوده صفر برود، نمی توان انتظار کاهش قیمت ارز را داشت.
وی تصریح کرد: متاسفانه الان دو چالش بزرگ داریم؛ از طرفی صرفه اقتصادی تمام فعالیت های اقتصادی که زیر ۳۸ درصد نرخ تورم بازدهی دارند، غیراقتصادی شده و از طرف دیگر، بخش بزرگی از سرمایه های کشور برای حفظ ارزش در بازارهایی مثل طلا، ارز، مسکن و سپرده های بانکی سرمایه گذاری شده اند. طبیعی است که در این شرایط، پول و ریال ایرانی با کاهش ارزش مواجه شود و انتظار این که شرایط با این سیاست گذاری ها بهتر شود، دور از ذهن است.
به گفته گودرزی، عموما دولت ها برای این که در این تله نیفتند، سودهای کاذبی که در بازارهایی مانند مسکن است را محدود می کنند تا سرمایه ها را به بخش مولد اقتصاد ببرند، اما متاسفانه این اتفاق هنوز در اقتصاد ما رخ نداده است.
این کارشناس حوزه مسکن اظهار داشت: مسکن بیش از ۸۶ درصد جهش قیمتی در سال گذشته داشته و طبیعتا بخش مولد اقتصاد ایران قادر به رقابت با این نرخ بالا و غیرمعقول نیست. دولت و مجلس باید تلاش کنند تا سودها را واقعی کنند و آن بخش ارزش افزوده را در اقتصاد ایران احیا کنند. متاسفانه بازدهی ها به سمت کاذب رفته و در بخش موازی اقتصاد در حال نقد شدن است و در بازارهایی که ارزش افزوده صفر دارند سرمایه گذاری می شود.
اقتصادآنلاین