راهنمای کامل خرید سیم برق ساختمان + قیمت سیم برق ساختمان

راهنمای کامل خرید سیم برق ساختمان + قیمت سیم برق ساختمان
Facebook Twitter LinkedIn

۰۹:۱۸ | ۱۴۰۳/۰۵/۲۸

راهنمای خرید سیم برق ساختمان به شما کمک می کند بتوانید به صرفه ترین سیم برق موجود در بازار که با نیاز شما سازگار است را خریداری کنید.

به گزارش اخبار ساختمان، در هنگام برنامه‌ریزی جهت سیم‌کشی‌های الکتریکی ساختمان، انتخاب سیم مناسب از نظر ایمنی، کارایی و دوام اهمیت زیادی دارد. در این راهنمای جامع، هر آنچه را که لازم است درباره انتخاب بهترین سیم برق برای پروژه ساخت و ساز خود بدانید، بررسی می‌کنیم. از شناخت انواع مختلف سیم‌ها گرفته تا مقایسه ویژگی‌ها و مزایای آن‌ها، همچنین لیستی از قیمت سیم برق ساختمان در بازار کنونی را ارائه خواهیم داد. با مطالعه این راهنما، می‌توانید تصمیمات آگاهانه‌ای بگیرید و میان کیفیت و قیمت سیم برق ساختمان را به تعادل برساند.


سیم برق چیست و چه کاربردی دارد؟


سیم برق یک نوع هادی جریان برق است و وظیفه انتقال جریان از نقطه ای به نقطه دیگر را برعهده دارد. در تمامی ساختمان ها مانند منازل مسکونی، اداره ها، فروشگاه ها، انبارها، کارخانه ها و … از انواع سیم استفاده می‌شود. سیم ها در مقطع ها (قطرها) و متراژهای گوناگون عرضه می‌شوند و دارای هادی های مختلفی هستند. از نمونه کاربردهای سیم برق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


توزیع برق:


سیم برق برای انتقال جریان برق از تابلوهای برق اصلی به پریزها، روشنایی‌ها و دستگاه‌های مختلف و سیستم های گرمایش و سرمایش داخل ساختمان های تجاری و مسکونی استفاده می‌شود. این توزیع برق در تمام قسمت‌های ساختمان باعث می‌شود که انرژی الکتریکی در هر نقطه‌ای که نیاز باشد، در دسترس باشد.


زمین کردن (ارتینگ):


سیم‌های زمین نوع خاصی از سیم‌های الکتریکی هستند که مسیری برای تخلیه امن الکتریسیته اضافی به زمین فراهم می‌کنند. این امر برای جلوگیری از شوک الکتریکی و اطمینان از ایمنی در سیستم‌های الکتریکی حیاتی است.


کاربردهای تخصصی:


سیم‌ها برای اتصال سنسورها، عملگرها و کنترل‌کننده‌ها در سیستم‌های کنترل و اتوماسیون استفاده می‌گردد.

از طرفی برخی سیم های برق به‌طور خاص برای تولید حرارت هنگام عبور جریان الکتریکی طراحی شده‌اند، مانند هیترهای الکتریکی

سیم‌های برق در وسایل نقلیه، جهت اتصال اجزایی مانند باتری، سیستم احتراق و چراغ‌ها کاربرد دارند.


انواع سیم‌های برق در ساختمان


سیم های برق را می‌توان از دو دیدگاه مورد بررسی قرار داد: دیدگاه اول به بیان جنس هادی می‌پردازد و دیدگاه دوم به فیزیک و ظاهر هادی سیم برق می‌پردازد.


سیم مسی و سیم آلومینیومی


سیم‌های مسی دارای هادی جریان الکتریسیته از جنس مس هستند و سیم‌های آلمینیومی هادی از جنس آلمینیوم دارند. به طور کلی سیم مسی به دلیل اینکه خاصیت رسانای قوی‌تری دارد و کیفیت آن در مقایسه با سیم آلمینیومی بهتر است؛ در نتیجه قیمت بالاتری هم دارد.


درنظر داشته باشید که سیم‌ها به دو صورت روکش‌دار و بدون روکش در بازار یافت می‌شوند، سیم بدون روکش تنها از یک هادی جریان الکتریسیته تشکیل شده و سیم روکش‌دار علاوه بر هادی، یک عایق نیز دارد.


سیم‌های افشان، نیمه افشان، مفتولی


سیم برق افشان نوعی سیم برق است که از چندین رشته نازک مسی یا آلومینیومی تشکیل شده است. این رشته‌ها به‌صورت دسته‌ای در­کنار هم قرار گرفته‌اند و با یک لایه عایق پلاستیکی پوشانده شده‌اند. سیم‌های افشان به دلیل انعطاف‌پذیری بالا و قابلیت خم شدن به‌ راحتی در شرایط مختلف، به ویژه در مکان‌هایی که نیاز به سیم‌کشی‌های پیچیده و خمیده دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. معمولا برای سیم‌کشی داخلی ساختمان از سیم افشان مسی استفاده می‌گردد.


سیم مفتولی نوعی سیم برق است که از یک رشته‌ی واحد و ضخیم مسی یا آلومینیومی تشکیل شده است. این سیم به دلیل ساختار تک‌رشته‌ای خود، دارای استحکام مکانیکی بالا و مقاومت کم‌تری در برابر خم‌شدن نسبت به سیم‌های افشان است. سیم مفتولی معمولاً با یک لایه عایق پلاستیکی یا PVC پوشانده می‌شود تا از تماس مستقیم آن با سایر قطعات الکتریکی یا فلزی جلوگیری گردد.


سیم نیمه‌افشان نوعی سیم برق است که از ترکیب ویژگی‌های سیم افشان و سیم مفتولی بهره می‌برد. این سیم‌ها دارای ساختار رشته‌ای مانند سیم افشان هستند، اما تعداد رشته‌های آن کمتر است و قطر آن‌ها معمولاً بیشتر است. این باعث می‌شود که سیم نیمه افشان نسبت به سیم افشان انعطاف‌پذیری کمتری داشته باشد اما در عین حال از سیم مفتولی انعطاف‌پذیرتر باشد.

 

سیم برق افشان و نیمه افشان

 

از چه نوع سیم و کابل ساختمانی استفاده کنیم؟


نوع سیم و کابل مورد استفاده به عوامل مختلفی از جمله نوع کاربرد، میزان جریان الکتریکی، طول مسیر سیم‌کشی، و شرایط محیطی بستگی دارد. از پرکاربردترین سیم و کابل های ساختمان ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


سیم برق 2.5 افشان


این سیم که یکی از پرکاربردترین سیم‌های برق به خصوص در ساختمان های مسکونی است، بیشتر جهت اتصال پریزهای برق به تابلو برق استفاده می‌گردد. از نمونه های این کالا می‌توان به سیم برق 2.5 البرز اشاره کرد. قیمت سیم برق 2.5 البرز الکتریک نور-لینکو با­توجه به کیفیت و استانداردی که دارد، مقرون به‌صرفه بوده و برای سیم‌کشی ساختمان پیشنهاد می‌گردد.

 

سیم برق 2.5 البرز

 

سیم برق 1.5 افشان


این سیم هم جهت اتصال کلیدها به روشنایی‌ها استفاده می‌گردد، از دیگر پرکاربردترین سیم‌های برق به خصوص در ساختمان های مسکونی به شمار می‌آید. از پرفروش ترین نوع این سیم می‌توان به سیم برق 1.5 البرز اشاره کرد. قیمت سیم 1.5 البرز الکتریک نور-لینکو با­توجه به رعایت استاندارد و ایمنی که دارد، صرفه اقتصادی داشته و برای سیم‌کشی ساختمان توصیه می‌شود.


سیم برق 4 افشان


معمولا برای اتصال کنتور برق به تابلو برق واحدهای مسکونی از این سایز سیم افشان استفاده می‌گردد. با­توجه به موارد قبلی در­این مورد نیز برند البرز الکتریک نور­-­لینکو را برای سیم‌کشی ساختمانی به شما سروران پیشنهاد می‌کنیم.


قیمت سیم برق ساختمان


قیمت سیم برق ساختمان در برندهای مختلف متفاوت بوده، البته این تفاوت قیمت وابستگی زیاد به کیفیت آن برند دارد. در جدول زیر قیمت شهریور ماه سال 1403 سیم برق ساختمان را برای سه برند البرز الکتریک نور و راد افشان سحر و افشار نژاد خراسان مشاهده می‌کنید:

 

سیم برق ساختمان

قیمت به‌ازای یک متر (تومان)

سیم برق 1.5 البرز الکتریک نور­-­لینکو

112/11

سیم برق 1.5 افشار­نژاد­خراسان

700/10

سیم برق 1.5 راد­افشان سحر

470/13

سیم برق 2.5 البرز الکتریک نور­-­لینکو

668/16

سیم برق 2.5 افشار­نژاد­خراسان

400/17

سیم برق 2.5 راد­افشان سحر

200/20

سیم برق 4 البرز الکتریک نور­-­لینکو

780/27

سیم برق 4 افشار­نژاد­خراسان

200/27

سیم برق 4 راد­افشان سحر

670/33

 

 

لازم به‌ذکر است هر سه برند استانداردهای لازم را برای تولید سیم و کابل به طور کامل رعایت کرده‌اند ولی برندهای رادافشان سحر و افشار نژاد خراسان محصولات خود را بالاتر از حد استاندارد تعیین شده، تولید می‌کنند و به‌همین جهت قیمت هایشان بالاتر می‌باشد.


نکات مهم در خرید سیم و کابل ساختمانی


در اینجا ما به شما سه نکته مهم را درخصوص خرید سیم و کابل ساختمانی به شما ارائه می‌کنیم:

ابتدا تعیین کنید که از چه نوع هادی برای مصارف خود می‌خواهید استفاده کنید؟ مسی باشد یا آلومینیوم

در مرحله بعد دقت کنید که از چه برندی برای سیم‌کشی ساختمان می‌خواهید استفاده کنید.

در­انتها به شما پیشنهاد می‌کنیم که اگر از برندهای مطرح برای سیم‌کشی استفاده نمی‌کنید، حتما میزان رعایت استاندارد تولید سیم و کابل برند مربوطه را بررسی کنید تا بعد از خرید دچار پشیمانی نشوید.

 

نکات خرید سیم برق ساختمان

 

کلام آخر


در این مقاله تلاش شد سیم برق ساختمان را از لحاظ فنی و اقتصادی مورد بررسی قرار دهیم و همچنین چند نکته تجربی را هم قبل از خرید سیم و کابل برق ساختمان یادآور شدیم. در آخر هم توصیه اکید می‌کنیم که سیم و کابل ساختمانی را از فروشگاه معتبری همچون فروشگاه اینترنتی هلکترون helectron.ir خریداری کنید تا هم از مشاوره رایگان و هم از تخفیف های ویژه ی این فروشگاه بهرمند شوید.


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman