نمای آجری بهتر است یا سرامیک؟ بررسی مزایا و معایب هر یک

نمای آجری بهتر است یا سرامیک؟ بررسی مزایا و معایب هر یک
Facebook Twitter LinkedIn

۱۳:۵۵ | ۱۴۰۳/۱۱/۱۴

نمای آجری یکی از متریال‌های مناسب برای زیبا سازی نمای خارجی ساختمان است. تلفیق هنر طراحی با معماری سبب شده از این نوع متریال برای چینش منظم یا ایجاد الگوهای تکرار استفاده شود.

به گزارش اخبار ساختمان، نمای آجری در شرایط مختلف آب و هوایی دوام کافی دارد و برای اجرای چنین نماهایی می‌توان از آجر مخصوص استفاده نمود. با اینکه نمای آجری زیبایی خاص خود را دارد اما برخی افراد سعی می‌کنند از نمای سرامیک هم استفاده کنند.


نمای سرامیک به دلیل داشتن خاصیت بازتاب نور و مقاومت بالا گزینه خوبی برای نماسازی ساختمان‌های تجاری مدرن هستند.


نمای آجری چیست و در چه ساختمان‌هایی به کار می‌رود؟


نمای آجری یکی از متریال‌های مناسب برای زیبا سازی نمای خارجی ساختمان است. تلفیق هنر طراحی با معماری سبب شده از این نوع متریال برای چینش منظم یا ایجاد الگوهای تکرار استفاده شود. از نمای آجری می‌توان در ساختمان‌های مدرن و حتی ساختمان‌های سنتی خصوصا نماهای رومی استفاده می‌شود.


نقش آجرنما طوسی در جذابیت ساختمان


نمای آجری به دلیل داشتن تنوع رنگی و مقاومت بالا، محبوبیت زیادی میان معماران و طراحان دارد. برخی ساختمان‌ها نیاز به افزایش جذابیت بصری دارند که می‌توان بر حسب نوع معماری آن یکی از انواع آجرنما را برای آن انتخاب کرد.


آجر نما طوسی محبوب‌ترین نوع آجرنما است و در ساختمان‌های شیک استفاده می‌شود. این نوع آجرنما در اغلب اجزای ساختمانی از جمله دیوارها، کف‌پوش، پل‌ها استفاده می‌شود.


این آجرنما در مدل‌های رستیک هلندی، رستیک تراکونا، قراقی و پارادایز در بازار عرضه شده است.  مهم‌ترین نقشی که استفاده از آجرنما طوسی در اجرای نمای ساختمان دارد افزایش جذابیت بصری به گونه‌ای است که کاربر با نگاه اول به مدرن بودن ساختمان پی خواهد برد.


آجر نسوز نمونه‌ای از ظاهر خارق‌العاده


آجر نسوز از خاک چینی نسوز تولید می‌شود و از بهترین متریال‌ها برای پوشش دیواره است. این نوع متریال در نمای خارجی ساختمان استفاده و باعث افزایش مقاومت ساختمان می‌شود. مهم‌ترین ویژگی آجر نسوز خاصیت ضد اسید در مقابل مواد شیمیایی است و با داشتن تنوع بیشتر امکان استفاده در دکوراسیون داخلی ساختمان را فراهم می‌آورد؛ در واقع به همین دلیل است که امروزه خرید آجر نسوز نما، متقاضیان زیادی دارد.


نمای سرامیک چیست و در چه ساختمان‌هایی به کار می‌رود؟

 

نمای سرامیک چیست و در چه ساختمان‌هایی به کار می‌رود؟

 

نمای سرامیک از نمونه جدیدترین نماهای خارجی ساختمان است که برای انواع معماری ساختمان از جمله کلاسیک و مدرن استفاده می‌شود. سرامیک کیفیت بالایی دارد و برای استحکام بخشیدن به ساختمان استفاده می‌شود. سرامیک با داشتن وزن سبک و نصب آسان باعث شده در ساختمان‌هایی با ارتفاع بلند بهترین متریال برای نماسازی باشد.


متداول‌ترین نماهای سرامیک ساختمان


از متداول‌ترین نماهای ساختمان می‌توان به نمای سرامیک طرح ساده، سفید، دو رنگ اشاره کرد.  نمای سرامیک طرح ساده معمولا برای ساختمان‌های مدرن استفاده می‌شود. معمولا این نماها در نماسازی ساختمان‌های ویلایی نقش چشم‌گیری دارد. استفاده از نمای ساختمان دو رنگ، تنوع رنگی بالایی را به وجود می‌آورد و شما می‌توانید نماهایی با پایه رنگی کرم، اخرایی، قهوه‌ا و مشکی ایجاد کنید. 


مزایا و معایب نماهای آجری


هر نوع متریال ساختمانی برای نماسازی دارای خواص و ویژگی‌های منحصر به فرد است و به همین دلیل با توجه به معیارهای زیادی انتخاب می‌شوند. نماهای آجری نیز این قاعده مستثنا نیستند:


* قدرت و استحکام

نماهای آجری از قدرت و استقامت زیادی برخوردار هستند و بر اساس شرایط آب و هوایی به دسته‌های مختلف تقسیم می‌شوند و طول عمر بالایی دارند.


* بازتاب نور

برای برخی ساختمان‌ها نداشتن بازتاب نور اهمیت بسیاری دارد و به دلیل اینکه نماهای آجری قابلیت بازتاب نور ندارند، گزینه مناسبی خواهد بود.


مزایا و معایب نماهای سرامیکی


نماهای سرامیکی نیز با اینکه قدمت زیادی در نماسازی دارند اما ویژگی‌ها و محدودیت‌های آن باعث شده صرفا در شرایط خاص قابل استفاده باشند:


* بازتاب نور

نماهای سرامیکی خصوصا نمونه‌های سفید آن قابلیت بازتاب نور دارند و عموما در ساختمان‌هایی استفاده می‌شوند که ملزم به بازتاب نور هستند.


* عدم تغییر رنگ در مقابل نور

نماهای سرامیکی در محیط‌هایی که به صورت مداوم در مقابل تابش نور خورشید هستند، گزینه بسیار مناسبی است چرا که عدم تغییر رنگ دارند.


انتخاب بهترین نما برای ساختمان

 

انتخاب بهترین نما برای ساختمان

 

از میان متریال‌های متنوعی که برای نماسازی خارجی ساختمان استفاده می‌شوند، انتخاب بهترین نما بر اساس معیار و ویژگی‌هایی چون سبک معماری، شرایط محیطی و نوع سلیقه انجام می‌شود.


به عنوان مثال در ساختمان‌هایی که بازتاب نور اهمیت زیادی دارد می‌توان از نماهای سرامیکی استفاده کرد و در مناطقی که نیاز به ایجاد طراحی شیک با استفاده از نماد باشد، می‌توان از نماهای آجری استفاده کرد. بنابراین شناخت ویژگی متریال و نوع نمای ساختمان می‌تواند به انتخاب بهتر کمک کند.

 

منبع


نظرات کاربران
security code
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman