گزارش عملکرد انجمن تولیدکنندگان در و پنجره ایران در سال 1403

گزارش عملکرد انجمن تولیدکنندگان در و پنجره ایران در سال 1403
Facebook Twitter LinkedIn

۱۵:۳۸ | ۱۴۰۴/۰۱/۱۷

دبیر انجمن انجمن تولیدکنندگان در و پنجره ایران گفت: انجمن در و پنجره ایران در سال ۱۴۰۳ با وجود مشکلات مختلف، همچنان در راستای بهبود شرایط تولید و استانداردسازی این صنعت فعال بوده و در سال جدید نیز قصد دارد با پیگیری اقدامات مؤثر، گام های بلندی در جهت بهینه سازی مصرف انرژی و ارتقاء کیفیت محصولات بردارد.

وحید جلالی پور دبیر انجمن انجمن تولیدکنندگان در و پنجره ایران در گفتگو با خبرنگار اخبار ساختمان، گزارشی از عملکرد سال گذشته این انجمن ارائه کرد و به مهمترین چالش ها و دستاوردهای این صنعت در سال ۱۴۰۳پرداخت. او همچنین برنامه های انجمن برای سال آینده را تشریح کرد.


فعالیت های انجمن در سال ۱۴۰۳: برگزاری جلسات و حضور در نمایشگاه ها


دبیر انجمن تولیدکنندگان در و پنجره ایران به اقدامات مختلف انجمن در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۳، انجمن انجمن تولیدکنندگان در و پنجره در مجموع ۲۸ جلسه کاری برگزار کرده که از این تعداد، ۲۶ جلسه به هیئت مدیره اختصاص داشت.

او همچنین افزود: این جلسات با هدف بررسی مسائل روز صنعت در و پنجره، ارائه مشاوره به اعضا و بهبود شرایط تولید در صنعت برگزار شد.

علاوه بر این، جلالی پور به حضور فعال این انجمن در نمایشگاه ها و سمینارهای مختلف اشاره کرد و گفت: انجمن تولیدکنندگان در و پنجره ایران در بیش از هشت نمایشگاه بین‌المللی و ۶ سمینار تخصصی در صنعت در و پنجره حضور داشته است که این نمایشگاه ها فرصت مناسبی برای آشنایی با آخرین فناوری ها، تبادل تجربیات و برقراری ارتباط با تولیدکنندگان و واردکنندگان این صنعت بوده است.


تدوین آیین نامه برچسب انرژی؛ گامی بزرگ برای استانداردسازی


دبیر انجمن تولیدکنندگان در و پنجره ایران در ادامه گزارش خود به یکی از مهمترین دستاوردهای سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: یکی از اقداماتی که انجمن در و پنجره در سال گذشته پیگیری کرد، تدوین آیین نامه برچسب انرژی برای پنجره ها و تولید شیشه دوجداره بود. وی توضیح داد که این آیین نامه به منظور ارتقاء استانداردهای محصولات و بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها طراحی شده است.





وی افزود: این آیین نامه باعث خواهد شد که ساختمان ها به ویژه در مناطق با شرایط آب و هوایی خاص، به طور مؤثرتری از انرژی استفاده کنند و در نهایت باعث کاهش هزینه ها برای مصرف کنندگان و کمک به حفظ منابع طبیعی کشور خواهد شد.


چالش ها و مشکلات پیش روی صنعت در و پنجره


دبیر انجمن در و پنجره ایران در ادامه گزارش خود به چالش های پیش روی این صنعت پرداخت و گفت: یکی از مهم ترین مشکلاتی که در سال ۱۴۰۳با آن مواجه بودیم، نوسانات ارزی بود. افزایش قیمت مواد اولیه، به ویژه شیشه، به دلیل تغییرات قیمت ارز باعث افزایش هزینه های تولید و کاهش سودآوری کارخانه ها شد.

وی همچنین به ناترازی انرژی و مشکلاتی که این مسئله برای کارخانه های تولید در و پنجره ایجاد کرد، اشاره کرد و افزود: دولت باید حمایت های بیشتری از تولیدکنندگان در زمینه تأمین انرژی انجام دهد، زیرا ناترازی در تأمین انرژی موجب کاهش تولید و تعطیلی موقت برخی کارخانه ها شد.

جلالی پور ادامه داد: عدم حمایت دولت از تولیدکنندگان داخلی، فقدان سیاست های حمایتی مؤثر و شرایط اقتصادی نامساعد، از دیگر مشکلات جدی این صنعت بوده است که نیازمند توجه فوری مسئولین است.


وضعیت تولید در صنعت در و پنجره: ناتوانی در استفاده از ظرفیت کامل


دبیر انجمن تولیدکنندگان در و پنجره ایران همچنین به وضعیت تولید در صنعت در و پنجره اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، ظرفیت اسمی صنعت در و پنجره دوجداره ۴۰۰ هزار تن است، اما در عمل تنها ۱۲ درصد از این ظرفیت تولید می شود. این امر نشان دهنده مشکلات جدی در تأمین مواد اولیه، مشکلات ارزی و ناترازی انرژی است.

وی افزود: این وضعیت نشان می دهد که صنعت در و پنجره دوجداره هنوز نتوانسته است از پتانسیل های خود به طور کامل بهره برداری کند و تولیدات با ظرفیت های موجود، نسبت به نیاز بازار بسیار کمتر است.


برنامه های انجمن برای سال ۱۴۰۳: پیگیری اقدامات مؤثر و استانداردسازی بیشتر


دبیر انجمن تولیدکنندگان در و پنجره ایران در پایان این نشست به برنامه های این انجمن برای سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: در سال آینده، انجمن تولیدکنندگان در و پنجره برنامه هایی همچون پیگیری سهم صنایع از بودجه بهینه سازی مصرف انرژی، تثبیت قیمت مواد اولیه و توسعه آموزش نیروهای متخصص را در دستور کار خود قرار خواهد داد.

وی همچنین از ادامه برنامه های حمایتی برای تولیدکنندگان این صنعت خبر داد و افزود: از جمله اولویت های ما در سال آینده، پیگیری سختگیری های بیشتر در استانداردسازی محصولات است. همچنین، در نظر داریم تا رتبه بندی واحدهای تولیدی را به منظور ایجاد شفافیت بیشتر در صنعت و ارتقاء کیفیت محصولات انجام دهیم.


الزام استفاده از پنجره های دوجداره در ساختمان ها؛ فرصتی برای رشد بازار


رئیس انجمن تولیدکنندگان در و پنجره ایران در پایان خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اولویت های انجمن در سال آینده، الزام استفاده از پنجره دوجداره در ساختمان ها به ویژه در پروژه های دولتی و خصوصی است. این اقدام می تواند تأثیر مثبتی بر بازار در و پنجره دوجداره داشته و به کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها کمک کند.

جلالی پور همچنین تصریح کرد که انجمن در حال پیگیری تصویب قوانین و مقررات جدیدی است که به طور خاص به صنعت در و پنجره دوجداره و مصرف بهینه انرژی در ساختمان ها کمک خواهد کرد. این قوانین می تواند گامی مهم در راستای بهبود وضعیت اقتصادی این صنعت و افزایش ظرفیت تولید در سال های آینده باشد.


جمع بندی


این گزارش نشان می دهد که انجمن در و پنجره ایران در سال ۱۴۰۳ با وجود مشکلات مختلف، همچنان در راستای بهبود شرایط تولید و استانداردسازی این صنعت فعال بوده و در سال جدید نیز قصد دارد با پیگیری اقدامات مؤثر، گام های بلندی در جهت بهینه سازی مصرف انرژی و ارتقاء کیفیت محصولات بردارد.


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman