
تایید 100 فناوری نوین ساخت و ساز در سال 1403

به گزارش اخبار ساختمان، غزال راهب درباره پدیده فرونشست گفت: بخش نخست این موضوع، جلوگیری از افزایش آن است. سهم وزارت راه و شهرسازی در بروز فرونشست محدود است و بیشتر مسئولیت در این زمینه بر عهده وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.
راهب ادامه داد: آنچه در حوزه راه و شهرسازی و مرکز تحقیقات قرار دارد، به طرح های جامع و توسعه عمران شهری مربوط می شود. این طرح ها باید به گونه ای تدوین شوند که کاهش سطح آبخوان های زیرزمینی در شهرها را کنترل کرده و از روند افزایشی نرخ فرونشست جلوگیری کنند.
وی همچنین بر لزوم هدایت و مدیریت آبهای سطحی برای حفظ منابع آب زیرزمینی شهری تأکید کرد و گفت: کاهش مصرف سوخت در ساختمان ها نیز با استفاده از روش های صنعتی سازی و سیستم های خشک در فرآیند ساخت و ساز محقق می شود.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اضافه کرد: یکی از وظایف این مرکز، بررسی ساخت و ساز در مناطقی است که در معرض فرونشست قرار دارند. طبق قانون، بارگذاری جدید جمعیت در این اراضی ممنوع است. مناطقی هم که در خطر قرار دارند، باید مقاوم سازی شوند و دستورالعملی در این خصوص در حال تدوین است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه بیشترین میزان فرونشست زمین در کدام منطقه کشور رخ داده، گفت: اطلاعی ندارم و ترجیح می دهم فعلاً به این موضوع ورود نکنیم.
راهب در ادامه، انتقال آب از دریا را یکی از راهکارهای موثر در کاهش فرونشست عنوان کرد و در پاسخ به پرسش دیگری درباره سهم ساخت و ساز صنعتی در کشور گفت: در حال حاضر کمتر از ۱۰ درصد ساخت و سازها به صورت صنعتی انجام می شود و قرار است این رقم در برنامه هفتم توسعه به ۱۵ درصد برسد.
وی با اشاره به تایید حدود ۱۰۰ فناوری نوین ساخت و ساز توسط مرکز تحقیقات، درباره میزان استفاده سازندگان از این فناوری ها گفت: اطلاعات دقیقی در این زمینه ندارم.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در پاسخ به پرسش خبرنگار اخبار ساختمان مبنی بر اینکه علت مقاومت شهرداری در بهره گیری از فناوری های نوین در صنعت ساختمان، گفت: این موضوع نمی تواند موجودیت داشته باشد و چنانچه به صورت موردی هم اتفاق افتاده باشد بایستی بررسی کنیم تا علت آن را بررسی کنیم، اما تاکنون چنین موردی برای مرکز تحقیقات گزارش نشده است.