
متوسط دوره انتظار خرید مسکن در کشور 9 سال است

به گزارش اخبار ساختمان، حبیب الله طاهرخانی معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در برنامه تلویزیونی پایش شبکه یک سیما اظهار داشت: برای تملک یک واحد در الگوی مسکن ۷۵ تا ۱۰۰ متر مبنای محاسبات مختلفی در نظر گرفته شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص مدت زمان انتظار خانه دار شدن، گفت: در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴، متوسط دوره انتظار خرید مسکن در کشور به حدود ۹ سال رسیده است. این آمار از جمعیت کل کشور، شامل روستاها و شهرهای کوچک تا کلانشهرها محاسبه شده است.
او افزود: به عنوان مثال، در مناطق روستایی این عدد به مراتب کمتر است و در شهرهای کوچک نیز وضعیت به همین منوال است. اما در کلانشهرها، این رقم بالاتر می رود. طبق محاسبات ما، برنامه ریزی داریم که به طور متوسط این دوره انتظار را طبق برنامه هفتم توسعه از ۹ سال به ۷.۵ سال کاهش دهیم، که نشان دهنده امیدواری برای بهبود شرایط مسکن در آینده است. با این حال، باید توجه داشته باشیم که رسیدن به این هدف نیز با چالش های خاصی همراه خواهد بود.
وی ادامه داد: از ابتدای دولت چهاردهم وزارت راه و شهرسازی با پروژه نهضت ملی مسکن و واحدهای حمایتی ۹۹ ساله روبرو بوده است به طوری که ۸۴۰ هزار نفر در نهضت ملی مسکن ثبت نام کردند و پیش از شروع دولت ۵۰۰ هزار واحد شروع شده بود که در دولت چهاردهم این تعداد به ۶۱۰ هزار نفر واحد مسکونی رسیده است.
وی اظهار کرد: همچنین در بخش پروانه های ساختمانی تعداد واحدهای مسکونی به ۶۲۰ هزار واحد رسیده است.
طاهرخانی توضیح داد: در ابتدای دولت تعداد واحدهای مسکونی که در مرحله نازک کاری قرار دارد به ۶۵ هزار واحد رسیده بود اما در حال حاضر تعداد واحدهای که در مرحله نازک کاری قرار دارد به ۱۴۰ هزار واحد رسیده است.
طاهرخانی تصریح کرد: حدود ۵۹ هزار هکتار زمین به پروژه های نهضت ملی مسکن اختصاص یافته بود که در حال حاضر هشت هزار هکتار جدید هم به محدوده های شهری الحاق شده است.
وی افزود: در ایران قیمت تمام شده زمین و قیمت تمام شده مسکن هم بالا است و از سوی دیگر قیمت زمین در ایران دچار فرآیند دلالی و سوداگری است.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: اصلی ترین موضوع در حال حاضر آن است که ما با انباشت سرمایه در زمین روبرو هستیم به طوری که در محدوده داخل شهرها به اندازه تهران شهرها با احتکار زمین مواجه هستیم.
وی افزود: سه مشکل دلال بازی، سفته بازی و نوسازی بافت های فرسوده از جمله معضلات اصلی در مسکن است.
باشگاه خبرنگاران