محصولی سبک برای کاهش خسارات زلزله

محصولی سبک برای کاهش خسارات زلزله
Facebook Twitter LinkedIn

۱۲:۳۵ | ۱۳۹۸/۰۷/۲۱

تیم عمران دانشگاه اراک موفق شد برای دومین سال پیاپی رتبه اول مسابقات انجمن بتن ایران را در رشته "تیر سبک خمشی" کسب کند.
به گزارش اخبار ساختمان، گروه عمران دانشگاه اراک با تکرار قهرمانی خود در مسابقات انجمن بتن ایران ثابت کرد که متخصص ساخت تیرهای سبک خمشی است. یا بهتر است بگوییم در این زمینه حرف هایی برای گفتن دارد.

ایمان میرزایی مقدم در این دو مسابقه سرپرست تیم بتن دانشگاه اراک بوده است و در حال حاضر ضمن انجام پژوهش پیرامون سازه‌های مقاوم در برابر زلزله، به تربیت مغزهای جوان رشته عمران دانشگاه اراک نیز مشغول است.

تیم دانشگاه اراک دوسال پیاپی قهرمان بخش تیر سبک خمشی مسابقات کشوری شده است، کاربرد این تیر سبک خمشی چیست؟

این تیرها دو شاخصه مهم دارند، خمشی بودن و سبکی. قطعات اصلی یک سازه ساختمانی تیر و بتن هستد که اسکلت روی آنها بنا می‌شود، تیرهای داخل یک اسکلت سنگین بتنی در معرض فشار زیادی هستند و اصطلاحا دچار خمش می‌شوند. ویژگی تیرهای سبک خمشی این است که در عین سبک بودن می‌توانند در برابر فشار خمشی مقاومت کنند. یعنی می‌توان با آنها یک سازه سبک و مقاوم ساخت که در برابر زلزله ایمن باشد.

ویژگی دیگر این تیرها، بتنی بودن آنهاست و استفاده از آنها در صنعت ساختمان باعث صرفه اقتصادی و همچنین مقاومت در برابر آتش سوزی نیز می‌شود.

در حال حاضر کدام مسابقات داخلی و بین المللی را پیش رو دارید؟

یکی از مسابقات پیش رو، مسابقات انجمن بتن آمریکا، شاخه ایران است که دیماه در سالروز زلزله بم برگزار می‌شود و قصد داریم اگر دانشگاه حمایت کند در این مسابقات نیز شرکت کنیم.

درباره مسابقات بین المللی هم باید بگویم که منتظر فراخوان مسابقاتی در کوالالامپور هستیم. من همیشه مسابقات بین المللی را رصد می‌کنم و در کارگاه با اعضای تیم مواد آن مسابقات را تمرین می‌کنیم تا همواره آمادگی شرکت در مسابقات جهانی را داشته باشیم.

بسیار مشتاق شرکت در چنین مسابقاتی هستیم و اگر دانشگاه حمایت کند و مشکل خاصی پیش نیاید، فروردین ماه سال آینده در مسابقات کوالالامپور شرکت خواهیم کرد.

این تیم 10 عضو دارد، پنج دختر و پنج پسر، این تساوی جنسیتی اتفاقی بوده یا برنامه ریزی شده؟

زمانی که فراخوان جذب برای تشکیل تیم را منتشر کردیم تعداد تقریبا مساوی از خانم‌ها و آقایان متقاضی شرکت در مسابقات شدند. در نهایت تصمیم گرفتم تعداد مساوی خانم و آقا برای تیم اصلی انتخاب کنم.

برنامه شما برای آینده چیست؟

در وهله اول ارتقاء سطح بتن استان مرکزی و کشور. سعی داریم با همکاری سازمان نظام مهندسی علم خود را به صنعت تزریق کنیم و کیفیت کار تولیدکنندگان بتن در ایران را ارتقا دهیم.

برنامه بعدی ما تثبیت جایگاه بتن سبک در ایران است. من ۱۴ سال در این زمینه تحقیق و پژوهش کرده‌ام ولی متاسفانه هنوز بتن سبک را آنچنان که باید و شاید در ساخت و سازها نمی بینم.

ما به بتن سبک نیاز داریم. خطر زلزله همیشه ما را تهدید می‌کند ولی ما هیچ گام موثری برای مقابله با آن برنداشته‌ایم.

به نظر من بتن سبک راه حل بسیار مناسبی برای مقاوم سازی ساختمان‌ها در برابر زلزله در ایران است. چون کشور ما صاحب معادن بسیار خوبی در این زمینه است و مصالح بتن سبک حقیقتا مقرون به صرفه هستند.

ایسنا

برچسب ها:

سازه ،ساختمان ،بتن ،صنعت 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman