گلایه فعالان صنعت سازه های فولادی از دخالت های دولتی؛

جهش 10 برابری ارزش افزوده در زنجیره فولاد

جهش 10 برابری ارزش افزوده در زنجیره فولاد
Facebook Twitter LinkedIn

۱۶:۰۰ | ۱۴۰۵/۰۳/۰۲

عضو هیئت مدیره انجمن سازه های فولادی گفت: ارزش هر تن سنگ آهن و فرآوری آن چیزی در حدود 200 دلار است، اما ارزش محصول نهایی آن که سازه های فولادی است به حدود 2 هزار و 200 دلار دلار می رسد.

به گزارش اخبار ساختمان، احمد کرمی راد عضو هیئت مدیره انجمن سازه های فولادی کشور گفت: از سنگ آهن تا سازه های فولادی، چندین تشکل در حال فعالیت هستند که زنجیره ای از فعالیت های به هم پیوسته را تشکیل داده اند و محصولات تولیدی هریک از این تشکل ها، مواد اولیه حلقه بعدی را تشکیل می دهد.

وی با بیان اینکه صنعت فولاد یک صنعت جذاب و اقتصادی محسوب می شود، توضیح داد: ارزش هر تن سنگ آهن و فرآوری آن چیزی در حدود 200 دلار است، اما ارزش محصول نهایی آن که سازه های فولادی است به حدود 2 هزار و 200 دلار دلار می رسد، که این موضوع می تواند یک مزیت رقابتی ویژه ای را در صادرات ایجاد کند.

کرمی راد ادامه داد: ما از اتاق بازرگانی انتظار داریم تا به عنوان پارلمان بخش خصوصی نقش تنظیم گر میان تشکل ها را ایفا کند و این جلسات هم اندیشی را ادامه دهد چراکه مشکل ما در حال حاضر این است که تمامی این تشکل ها خصوصی هستند و تنظیم گری به دست دولت انجام می شود.

عضو هیئت مدیره انجمن سازه های فولادی همچنین گفت: نبود یک تنظیم گر مناسب در میان تشکل های بخش خصوصی و دخالت های دولت باعث شده است تا ما نتوانیم از مزیت های یکدیگر بهره ببریم و بعضا شاهد هستیم که در این میان سوداگری و دلالی ایجاد می شود که این موضوع در نهایت باعث می شود که نه تنها تولیدکنندگان که حتی دولت و ملت نیز نتوانند از ظرفیت و مزیت ایجاد شده در این حوزه بهره مند شوند.

وی با تاکید بر نقش مثبت و کارساز اتاق بازرگانی در استفاده از ظرفیت موجود، گفت: علی رغم ظرفیتی که در کشور وجود دارد ما هنوز نتوانسته ایم آنچنان که باید و شاید از این فرصت استفاده کنیم، اما اتاق بازرگانی می تواند با توجه به جایگاهی که دارد شرایطی را فراهم کند تا از این ظرفیت نهایت استفاده را ببریم.

کرمی راد گفت: در حال حاضر در کشور حدود 600 کارخانه تولید سازه های فولادی در حال فعالیت هستند و این واحدها تنها 10 درصد منابع مصرفی خود را مستقیماً از نوردکاران یا فولادسازان تأمین می کنند و الباقی متریال مورد استفاده خود را به ناچار باید از بازار آزاد تهیه کنند که این موضوع نشان می دهد تمامی تشکیلاتی که در این حوزه وجود دارد عملا کارایی لازم را برای این صنعت ندارند.

وی در پایان گفت: برخی از کارخانجات ما در ماه های اخیر درگیر اتفاقات ناشی از جنگ شدند و بمباران ها به این واحدها آسیب رسانده است و علی رغم کارشناسی هایی که صورت گرفته است اما هنوز معلوم نیست متولی پرداخت چه کسی است و این واحدها هنوز نتوانسته اند در این بخش به نتیجه ای دست پیدا کنند.


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman