مدیرعامل بانک مسکن خبر داد:

راه‌اندازی بازارگاه الکترونیکی مسکن

راه‌اندازی بازارگاه الکترونیکی مسکن
Facebook Twitter LinkedIn

۱۹:۵۵ | ۱۳۹۸/۰۷/۳۰

مدیرعامل بانک با بیان اینکه بازارگاه الکترونیکی مسکن در شرایط فعلی کمک قابل‌ملاحظه‌ای به تولیدکنندگان و سازندگان ساختمان‌های مسکونی خواهد کرد، گفت: مطالعات مربوط به راه‌اندازی این بازارگاه به پایان رسیده و در مراحل اولیه تاسیس قرار دارد.
به گزارش اخبار ساختمان، ابوالقاسم رحیمی‌انارکی، درباره سه اولویت‌کاری و در دست اجرای بانک، خطاب به مشتریان بانک مسکن، فعالان بخش مسکن و ساختمان با اشاره به طرح راه‌اندازی بازارگاه الکترونیکی مسکن، گفت: این طرح ابتدای امسال برای ایجاد مسیر الکترونیکی عرضه و فروش انواع مصالح ساختمانی مورد نیاز انبوه‌سازان و سایر سازندگان و تولیدکنندگان ساختمان در دستور کار بانک مسکن قرار گرفت.

وی افزود: در این طرح بانک‌مسکن بستر الکترونیکی برای ملاقات تولیدکننده مصالح ساختمانی و سازندگان مسکن در فضای مجازی برای انجام معامله با هم ایجاد می‌کند ضمن آنکه تامین مالی برای خرید اعتباری مصالح ساختمانی توسط سازنده‌ها را نیز بر عهده می‌گیرد تا بخشی از نیاز انبوه‌سازان به بودجه نقدی برای تامین نهاده‌های ساختمانی از طریق امکان خرید غیرنقدی و اعتباری، برطرف شود.

مدیرعامل بانک‌مسکن اضافه کرد: این طرح یک کار نو و بدیع محسوب می‌شود، عوامل طراح و راه‌انداز در بانک مسکن مشغول پایش و شناسایی نقاط کور احتمالی هستند تا پس از شروع به کار این بازار، بهره‌برداران که همان تولیدکنندگان مصالح و سازنده‌ها هستند از هر حیث به مشکل یا مانع ناشی از نقص یا ضعف کارکرد بازارگاه برنخورند.

رحیمی‌انارکی فعالیت روان و موثر بازارگاه الکترونیکی مسکن را مستلزم رعایت کامل همه ابعاد پیدا و پنهان طرح از جمله مسائل حقوقی، فنی، اجرایی و مالی عنوان کرد.

مدیر عامل بانک‌مسکن ادامه داد: بازارگاه الکترونیکی مسکن در فاز اول تعداد مشخصی از پرمصرف­ ترین مصالح­ ساختمانی در ساخت‌وسازهای مسکونی را عرضه خواهد کرد. از همین رو، کارشناسان در بانک مسکن کار تحقیق برای دسته‌بندی مصالح ­ساختمانی و شناسایی گروه­‌های پرمصرف در این بازار را آغاز کرده‌اند. همچنین آن دسته از مصالح ساختمانی که هزینه خرید آنها برای سازنده‌­ها در تناژ یا تیراژ بالا، سنگین است نیز در اولویت عرضه در این بازارگاه قرار دارد.

رحیمی‌انارکی درباره دومین دستور کار بانک مسکن به ، گفت: بانک‌مسکن در راستای اجرای طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن،‌ ظرفیت‌ها و منابع در دسترس خود برای تامین مالی پروژه‌ها را اعلام کرده است.

وی افزود: بانک مسکن با بخش­‌های مختلف وزارت راه و شهرسازی و دستگاه‌ها یا نهادهایی که مسوول اجرای بخشی از طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن هستند همچون شرکت بازآفرینی شهری، شرکت عمران شهرهای جدید، بنیاد مسکن و ... تفاهم‌نامه‌هایی را برای تامین مالی امضا می‌کند تا ساز و کار پرداخت تسهیلات ساخت مسکن در هر بخش مشخص شود.

انارکی اظهار امیدواری کرد: سهم بخش مسکن و ساختمان از پرداخت تسهیلات در کل شبکه بانکی به ۲۰ درصد افزایش پیدا کند تا از این طریق سایر بانک‌ها نیز در حمایت مالی و اعتباری از این بخش مشارکت لازم را به عمل بیاورند.

مدیرعامل بانک‌ مسکن سومین دستور کار بانک را بهبود سبد تسهیلات خرید مسکن عنوان کرد و درباره آن گفت: گشایش اخیر در پرداخت اوراق تسهیلات خرید مسکن باعث شده خریداران واحدهای مسکونی ۲۰ تا ۲۵ سال ساخت نیز همچون خریداران واحدهای با سن بنای پایین‌تر، مشمول استفاده از این تسهیلات شوند و بتوانند سقف تسهیلات اوراق را منوط به رعایت نسبت لازم با ارزش کارشناسی ملک از بانک دریافت کنند.

وی افزود: با این گشایش بازار عرضه جدیدی به روی متقاضیان خرید مسکن باز می‌شود که واحدهای ۲۰ تا ۲۵ سال ساخت است. اما تحرک در بازار معاملات خرید مسکن فقط به واحدهای ۲۰ تا ۲۵ سال ساخت محدود نمی‌شود بلکه اثر زنجیره‌ای آن در نهایت باعث تحرک در بازار نوسازها خواهد شد.

رحیمی‌انارکی تصریح کرد: کسانی که واحدهای مسکونی قدیمی خود را به متقاضیان دریافت تسهیلات اوراق می‌فروشند، خودشان مشتری واحدهای با سن بنای کمتر می‌شوند. این زنجیره در انتها به افزایش تقاضا برای خرید واحدهای نوساز منجر خواهد شد که نتیجه آن می تواند رشد ساخت و ساز باشد.

ایمنا

اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman