استاندار خوزستان مطرح کرد:

خطر در کمین بافت فرسوده مسجد سلیمان

خطر در کمین بافت فرسوده مسجد سلیمان
Facebook Twitter LinkedIn

۰۹:۵۴ | ۱۳۹۸/۰۹/۱۸

استاندار خوزستان با بیان اینکه ۱۰ هزار واحد ساختمانی در بافت فرسوده مسجدسلیمان در معرض خطر جدی قرار دارند، از افزایش پایداری مسجدسلیمان در مقابل حوادث احتمالی در صورت تصویب در دولت خبر داد.
به گزارش اخبار ساختمان، غلامرضا شریعتی در مراسم افتتاح سالن سیار فرماندهی مدیریت بحران خوزستان که امروز (۱۷ آذرماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در سال‌های اخیر خوزستان با وجود همه پتانسیل‌ها و استعدادها و به دلیل همین استعدادها، درگیر مشکلات و مسائل مختلفی بوده است. آتش‌سوزی یکی از شرکت‌های پتروشیمی، بحران ریزگردها و در پی آن قطعی برق در خوزستان، برخی از این مشکلات بودند و پس از آن با سیل مواجه بودیم.

وی افزود: این حوادث دولت را بر آن داشت تا به زیرساخت‌های استان خوزستان توجه جدی شود. در شش ماهه نخست سال گذشته برای مقابله با خشکسالی شدید در خوزستان جلساتی تشکیل می‌شد اما در نیمه دوم سال به بعد، برای مهار سیلاب جلسات تشکیل می‌شد تا خسارات کمتری داشته باشیم.

استاندار خوزستان گفت: با وجود جلگه‌ای و دشت بودن خوزستان و همچنین هدایت بارندگی استان‌های بالادست به سمت خوزستان، خوشبختانه سیل اخیر با تلاش دستگاه‌های اجرایی ذیربط کنترل شد و توانستیم مسائل را مدیریت کنیم.

شریعتی افزود: سازماندهی مناسب برای مدیریت بحران به ویژه در استان‌های بحران‌خیز لازم است. چارت ساختاری و سازمانی باید متناسب با ظرفیت‌ها و عملیات‌های استان پیش‌بینی شود. چارت ساختاری ما در حوزه‌های مختلف، باید با فعالیت متناسب باشد نه با جغرافیا.

وی بیان کرد: چارت سازمانی که برای استان‌های بحران‌خیز طراحی می‌شود، باید جدا از دیگر استان‌ها باشد زیرا اگر طراحی برای همه استان‌ها یکسان باشد، موجب هدررفت منابع و نقص و نارسایی در مدیریت مسائل استان می‌شود و مشکلات جدی به بار می‌آورد.

استاندار خوزستان عنوان کرد: نمونه طراحی در این زمینه از گذشته در خوزستان انجام شده است. در خوزستان دو اداره‌کل راه‌آهن جنوب و راه‌آهن زاگرس وجود دارند زیرا طبق ساختارها و میزان ریلی که در خوزستان بوده، تصمیم گرفته شده بود که دو اداره‌کل زمام این امر را بر عهده بگیرند. همچنین در خوزستان سه اداره‌کل بندر وجود دارد که این تصمیم نیز متناسب با عملیاتی بوده که در خوزستان انجام می‌شود.

شریعتی تصریح کرد: از سوی دیگر هم مشاهده می‌کنیم در استانی که مجموع سطح زیر کشت آبی آن استان تنها ۲۰ هزار هکتار است، یک اداره‌کل یا سازمان جهاد کشاورزی دارد و در خوزستان که ۱.۲ میلیون هکتار سطح زیر کشت آبی دارد هم یک سازمان جهاد کشاورزی وجود دارد. در چنین شرایطی منابعی که می‌توانند برای کشور و استان تولید ثروت کنند، به هدر می‌رود.

وی با اشاره به لزوم تناسب ساختارهای مدیریت بحران با شرایط خوزستان عنوان کرد: اگر ساختارها طبق عملیات و فعالیت‌ها تعریف شود، می‌توانیم در زمینه پیشگیری سریع‌تر و موفق‌تر عمل کنیم.

استاندار خوزستان با اشاره به مصوبات دولت در زمینه برخی بحران‌های خوزستان گفت: دولت در بحث ریزگردها، آب، فاضلاب و برق مصوبات خوبی داشته است. در حال حاضر بیش از ۵۰ تا ۶۰ هزار هکتار از کانون‌های ریزگرد خوزستان کنترل شده است. همچنین پایداری سیستم برق خوزستان نسبت به گذشته بسیار بالاتر رفته است.

شریعتی ادامه داد: هر چند در خراسان میزان قطعی برق هر خانواده ۷۰ دقیقه در سال است و میزان قطعی برق در هر خانواده در خوزستان ۷۰۰ دقیقه است اما باید توجه کرد که میزان قطعی برق هر خانواده در خوزستان از دو هزار دقیقه به ۷۰۰ دقیقه رسیده است. در خوزستان نمی‌شود قطعی برق مانند خراسان باشد، زیرا اقلیم ما متفاوت است اما باید میزان قطعی برق هر خانواده در سال به ۲۰۰ دقیقه برسد و در این زمینه اقدامات موثری انجام شود.

استاندار خوزستان با اشاره به تعویض ترانس‌های فرسوده خوزستان، گفت: همچنین مقرر شده است پست برق باز در مناطق در معرض ریزگرد احداث نشود و ۱۵ پست GIS که حدود دو برابر قیمت دارند، خریداری شده و در حال نصب هستند.

وی با اشاره به تلاش جهت مقاوم‌سازی خوزستان در مقابل بحران‌های احتمالی، بیان کرد: در این زمینه کار پیشگیرانه‌ای از اکنون آغاز شده است. ۱۰ هزار واحد ساختمانی در بافت فرسوده مسجدسلیمان در معرض خطر جدی قرار دارند که در دولت مطرح شده است این منازل از طریق تسهیلات بلاعوض و وام ۴ درصدی نوسازی شوند. امیدواریم پس از تصویب، این کار انجام شود تا پایداری مسجدسلیمان در مقابل حوادث احتمالی افزایش یابد.

ایسنا

اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman