بررسی تاثیرات کرونا در طراحی ساختمان های آینده
به گزارش اخبار ساختمان، به نقل از مالتی هوسینگ، ساکنان شهرها در سراسر جهان بر این باورند که چگونه در ماههای آینده با حضور ویروس کرونا زندگی خواهند کرد، معماران درباره نحوه طراحی آپارتمانهای جدید با دیوارهای کشویی و فضاهای اداری پنهان شدنی فکر میکنند.
بیماری همهگیر کروناویروس باعث ایجاد تحولات اساسی در عادات روزانه و کار افراد در سراسر جهان شده است و این در حالی است که افراد باید تمرکز بیشتری بر سلامتی و بهداشت محیطهای زندگی داشته باشند. درنتیجه، بسیاری از طراحان ساختمانی، به دنبال فراهم کردن محیط زندگی سالم، انعطافپذیر و متناسب با خواستههای جدید ساکنین هستند.
در حال حاضر، متقاضیان آپارتمانهای لوکس امروزی، به دنبال کفپوشهای چوبی، میزهای کابینتی گرانیتی و تجهیزات مختلف ورزشی بدنسازی نیستند، بلکه خواستار فضاهایی هستند که در آنها احساس امنیت، راحتی، سلامتی و ارتباط وجود داشته باشد.
بیشتر بخوانید: آثار مهلک کرونا بخش مسکن در نیوزیلند
با ادامه موج بیماری همهگیر کرونا، طراحان آپارتمانها به دنبال راهحلهای هوشمند و موثر برای ایجاد فضاهای قابل استفاده متنوعی هستند که خانوادهها بتوانند، بیشتر وقت خود را در خانه بگذرانند.
طراحان به دنبال گنجاندن فضاهای متنوع، داخلی و خارجی هستند که به ساکنان اجازه میدهد تا ضمن رعایت فاصله فیزیکی از دیگران، با طبیعت و جامعه ارتباط برقرار کنند.
با توجه به کمبود مسکن در شهرهای سراسر جهان، تقاضا برای گزینههای مسکونی باکیفیت، فرصتی برای ارائهدهندگان و طراحان آپارتمانهای آینده ایجاد کرده است که در ساختوساز جدید و نوسازی توجه بیشتری داشته باشند.
دورکاری در این روزهای کرونایی باعث شده تا نیاز به محیطهای کاری خانگی و نیاز به تمرکز در کار، بیشتر آشکار شود و طراحی آینده باید نشاندهنده این تغییرات باشد. البته با توجه به تراکم یا محدودیتهای بودجه، اجرای برخی از طرحها در آپارتمانها عملی نخواهد بود.
از گزینههای مورد استفاده در این زمان، دیوارهای کشویی و مبلمان جمع شدنی مانند تختهای تاشو است که امروزه بسیار کاربرد دارد.
ثابتشده که جریان هوا میتواند در کاهش انتقال بیماری موثر باشد و ساکنان آپارتمانها، خواستار دسترسی بیشتر به فضاهای بازمانند پشتبام، حیاط، بالکن و مسیرهایی هستند که فرصتی برای خارج شدن از آپارتمانهان بسته، ورزش در هوای تازه و دیدار با دیگران با رعایت مسافتهای اجتماعی را داشته باشند.
پنجرهها و بالکنهای بزرگتر، امکاناتی هستند که در طراحی آپارتمانهای جدید باید به آن بیشتر توجه شود، زیرا ساکنین به دنبال فضاهایی برای ارتباط بیشتر با فضای باز هستند. شاید این فضاها اندکی گرانقیمت باشند، اما سرمایهگذاری برای پرداخت این هزینهها ضروری است، زیرا ساکنان از این فضاها برای ارتباط و همزیستی با طبیعت استفاده میکنند.
امکانات تفریحی و رستورانهای طبقه همکف در آپارتمانهای بزرگ، میتواند منبع درآمد و همچنین قابل استفاده برای ساکنین در مواقعی همچون بیماریهای همهگیر باشد. البته باید این رستورانها در فضاهای باز و با رعایت فاصله فیزیکی برای مشتریان طراحی شده باشند. استفاده از پنجرههای بزرگ و باز نیز میتواند به ایجاد فضاهای سالم کمک کند و افراد در آن احساس راحتی بیشتری داشته باشند.
این بیماری همهگیر در طراحی ساختمانهای مسکونی تاثیر ماندگار خواهد گذاشت و آپارتمانها به طبیعت نزدیک خواهند شد، اما توجه داشته باشید عملی شدن چنین طرحهایی تدریجی خواهد بود.
بیشتر بخوانید: تاثیرات منفی کرونا بر مشاغل ساختمانی
ایسنا