با همسایه پر سروصدا چگونه برخورد کنیم؟

با همسایه پر سروصدا چگونه برخورد کنیم؟
Facebook Twitter LinkedIn

۱۶:۳۳ | ۱۳۹۹/۰۶/۲۴

زمانی که همسایه پر سر و صدایی داریم، چه کارهایی می‌توانیم انجام دهیم تا هر دو طرف کمترین تنش را تجربه کنند و چطور می‌توانیم تذکر دهیم که امید به تاثیر بیشتری داشته باشیم؟
به گزارش اخبار ساختمان، روزنامه خراسان نوشت: «کارگردان سینما که با سلاح گرم یک نفر را به قتل رسانده و خبرش مورد توجه شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته، دلیل عجیبی را برای این اتفاق بیان کرده است. این‌ طور که در گزارش‌ها آمده، «کریم آتشی» در بازجویی‌های اولیه مدعی شده است صدای چرخ خیاطی همسایه مرا آزار می‌داد، چند مرتبه تذکر دادم. توجه نکردند و در شرایط روحی نامناسب با مقتول درگیر شدم.» (منبع خبر: رکنا) البته این انتخابِ نامناسب به بدترین نتیجه ممکن می‌رسد و همسایه در نتیجه شلیک به قتل می‌رسد.

هرچند کمتر کسی بین ما وجود دارد که هنگام ناراحتی از سر و صدای همسایه دست به چنین انتخابی بزند اما خب کلافگی از سر و صدای همسایه، تجربه مشترک بیشتر ماست اما به راستی زمانی که همسایه پر سر و صدایی داریم، چه کارهایی می‌توانیم انجام دهیم تا هر دو طرف کمترین تنش را تجربه کنند و چطور می‌توانیم تذکر دهیم که امید به تاثیر بیشتری داشته باشیم؟

موقعیت را ارزیابی کنید

اگر همسایه شما فرزند کوچکی دارد یا می‌خواهد بنایی کند، انتظار داشتن زندگی بدون سر و صدا، انتظار به جایی نیست. یادتان باشد وقتی انتظارمان را تعدیل می‌کنیم، از سر و صدا آزار کمتری می‌بینیم.

افزایش آستانه تحمل را جدی بگیرید

در برخی موقعیت‌ها آستانه تحمل ما در برابر صدا کاهش می‌یابد. به عنوان مثال مطالعه‌ای در دانشگاه کارولینسکا در سوئد نشان می‌دهد تحمل افراد به وقت استرس در برابر سر و صدا می‌تواند کاهش محسوسی پیدا کند. یکی دیگر از متغیرهایی که تحمل ما نسبت به سر و صدا را می‌تواند کاهش دهد، کم‌خوابی است. پس اگر به‌واسطه موضوعی تحت فشارید یا کیفیت خواب‌تان رضایت‌بخش نیست، حتما برای حل و فصل این موارد قدم‌هایی جدی بردارید تا کمتر سر و صدا آزارتان دهد.

راه‌حل‌های احتمالی را بررسی کنید

گاهی اوقات همسایه ما سر و صدای غیر طبیعی تولید نمی‌کند بلکه نوع معماری خانه‌ها به شکلی است که سر و صدا به راحتی منتقل می‌شود. در این شرایط شاید بهتر باشد در عوض تذکر به همسایه، به سراغ راه‌هایی برای کاهش انتقال صدا بروید. به عنوان مثال اگر اتاق خواب شما دیوار به دیوار اتاق نشیمن همسایه است و به خاطر صدای تلویزیون او خواب‌تان مختل می‌شود، در صورت امکان جای تخت خود را عوض یا از گوش‌گیر استفاده کنید یا در طول روز به گزینه پخش موسیقی ملایم و آرام فکر کنید. اگر صاحبخانه هستید هم که گزینه اضافه کردن عایق به دیوار یا تعویض پنجره و ... را به صورت جدی بررسی کنید.

صحبت با همسایه

با این حال مواردی هم هست که باید به همسایه به خاطر سر و صدایش تذکر داد. توجه به نکاتی که در ادامه مطرح می‌شود، می‌تواند به شما کمک کند تا هم امید بیشتری به اثربخشی تذکر خود داشته باشید و هم از ایجاد تنش اضافه تا حد امکان پیشگیری کنید.

از بازخورد دادن نترسید

برخی افراد فکر می‌کنند بهتر است در عالم همسایگی، به همسایه پر سر و صدای خود چیزی نگویند. البته که مدارا کردن با همسایه تا حدی که فشار زیادی را بر ما وارد نکند، ایرادی ندارد اما یادتان باشد گاهی اوقات فردی که سر و صدا ایجاد کرده، خودش متوجه میزان صدای تولید شده نیست. پس در عوض تکرار جمله «خودش باید بفهمه» و ... پیش از این که اعصابتان تحلیل برود، صحبت با همسایه را در برنامه بگذارید.

با «من» شروع کنید

وقتی شما ناراضی بودن خودتان از سر و صدا را به شکلی هوشمندانه با «من» شروع می‌کنید، می‌توانید از مقاومت همسایه برای شنیدن تا حدی پیشگیری کنید. برای مثال جملاتی مانند این که «من با وجود سر و صدای زیاد، خوابم نمی‌بره و این وضعیت داره به من آسیب می‌زنه» یا «ما خانوادگی نیاز داریم تا شب‌ها قبل از ۱۱ بخوابیم؛ چرا که صبح زود باید بیدار بشیم.» بیش از این که همسایه را متهم به بی‌توجهی کند، نشان دهنده نیاز و درخواست منطقی شماست.

به وقت عصبانیت وارد صحبت رودررو نشوید

همه ما وقتی عصبانی و کلافه‌ایم، احتمال این‌ که کلمات نامناسبی را هنگام صحبت به زبان بیاوریم، بیشتر است. برای پیشگیری از چنین اتفاقی که تنها تنش را افزایش می‌دهد، هنگام عصبانیت، مستقیم و رودررو به همسایه تذکر ندهید. استفاده از پیامک، ارسال پیام صوتی، درخواست از مدیرساختمان یا نگهبانی برای تذکر به همسایه، گزینه‌هایی است که بسته به موقعیت می‌توانید از آنها استفاده کنید.

در روش‌های تذکر، تنوع ایجاد کنید

اگر پیش از این به همسایه چند باری تذکر داده‌اید اما مشکل هنوز پابرجاست، در شکل تذکر خود تنوع ایجاد کنید تا بهتر شنیده شود. به عنوان مثال می‌توانید بعد از یکی - دو بار تذکر شفاهی، داخل یک کارت پستال، یادداشتی برای همسایه بنویسید و همراه یک گل به او کارت را بدهید یا اگر پیش از این به صورت پیامک از آنها خواسته‌اید در ساعاتی از روز سر و صدای کمتری داشته باشند و مشکل هنوز پابرجاست، این بار حضوری به در خانه آنها بروید و شفاف و مودبانه درخواست خود را مطرح کنید.

تماس با صاحبخانه یا پلیس را در نظر بگیرید

اگر سر و صدای همسایه کلافه‌تان کرده و به‌رغم تذکرهای متعدد، موضوع هنوز پابرجاست، تماس با پلیس یا صاحبخانه را در نظر بگیرید. البته توجه داشته باشید بهتر است در نوبت‌های اول بروز سر و صدا به سراغ این گزینه‌ها نروید و تنها در صورت تکرار موضوع و بی فایده بودن تذکرها، از این راه ها استفاده کنید.

ایسنا

برچسب ها:

آپارتمان نشینی 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman