ادامه تلاش ها برای آزادسازی قیمت سیمان

ادامه تلاش ها برای آزادسازی قیمت سیمان
Facebook Twitter LinkedIn

۱۳:۵۷ | ۱۳۹۹/۰۸/۲۱

دبیر انجمن سیمان از رایزنی برای آزادسازی قیمت سیمان خبر داد و گفت: این موضوع را در جلسه با وزیر صنعت پیگیری خواهیم کرد.
به گزارش اخبار ساختمان، عبدالرضا شیخان در ادامه اظهار داشت: تیرماه امسال قیمت سیمان در مرحله اول 20 درصد افزایش یافت و قرار شد مرحله بعدی افزایش قیمت را در پاییز داشته باشیم که حالا پیگیر این موضوع هستیم.

وی با اشاره به اینکه وزارت صنعت حدود شش ماه با سرپرست اداره شد، افزود: قرار است جلسه‌ای با وزیر صنعت داشته باشیم تا موضوع آزادسازی قیمت سیمان را پیگیری کنیم.

شیخان با بیان اینکه طبق آمارها، متوسط قیمت هر متر مسکن حدود 25 میلیون تومان است، گفت: برای ساخت هر متر مسکن سه تا چهار کیسه سیمان مصرف می‌شود که سهم 0.2 درصدی را در قیمت ملک دارا است.

وی تصریح کرد: سیمان جزء کالاهای گروه سه است و در حال حاضر تقاضای ما آزادسازی قیمت این محصول است تا در نهایت باعث بهبود وضعیت تولید و صادرات شود.

دلیل کمبود سیمان در بعضی مناطق

وی در مورد کمبود سیمان در برخی مناطق کشور نیز با اشاره به افزایش 30 درصدی هزینه حمل سیمان، گفت: بالا رفتن هزینه حمل باعث شده تا حمل سیمان از مناطق پرتولید به مناطق کم مصرف با مشکل انجام شود، این مسئله ممکن است کمبودهایی را در برخی مناطق ایجاد کند.

دبیر انجمن سیمان با بیان اینکه طی هفت ماهه امسال توزیع سیمان در کشور 18 درصد افزایش داشته و تولید نیز در همین حد رشد داشته است، گفت: هزینه حمل مواد اولیه باعث بالا رفتن قیمت تمام‌شده سیمان شده به طوری که قیمت حمل مواد اولیه از معدن به کارخانه افزایش داشته و در کنار این موضوع، قیمت قطعات یدکی و حقوق و دستمزد نیز بالا رفته است که باید برای حفظ تولید به این مسائل توجه شود.

وی در مورد کمبود سیمان در آذربایجان شرقی و به ویژه تبریز نیز گفت: سیمان آن منطقه از طریق کارخانه های مختلفی از جمله سیمان صوفیان، سیمان خوی و سیمان کاوان بوکان تأمین می‌شود و کمبودی در تولید وجود ندارد اما ممکن است واسطه‌ها باعث کمبود شده باشند.

تولیدکننده امکان انبار کردن سیمان را ندارد

شیخان ادامه داد: مسئولیت تولیدکننده سیمان، درب کارخانه تمام می‌شود. ما مسئول بازار مصرف نیستیم و اختیاری برای نظارت بر توزیع نداریم.

وی تأکید کرد: تولیدکنندگان امکان انبارش سیمان را ندارند و توزیع کننده نیز نمی‌تواند حجم زیادی را انبار کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 70 تا 80 درصد ظرفیت صنعت سیمان فعال است، گفت: تأمین قطعات یدکی کارخانه‌ها با توجه به شرایط موجود با تأخیر همراه است و همین موضوع ممکن است فعال سازی دوباره کارخانه‌هایی که تولیدشان متوقف شده است را زمانبر کند.

سیمان جایگزین بقیه مصالح ساختمانی شده است

دبیر انجمن سیمان تأکید کرد: قیمت سیمان باید طوری تعیین شود که پاسخگوی هزینه‌های تولید باشد اما در حال حاضر به دلیل ارزانی سیمان، این محصول جایگزین بقیه مصالح ساختمانی نیز شده است.

وی ادامه داد: حتی اگر مصرف داخل حدود 40 درصد افزایش یابد امکان تولید آن در کشور وجود دارد اما قیمت محصول باید متناسب با هزینه تمام شده باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه قیمت هر تن سیمان پاکتی از حدود یک ماه پیش از 220 هزار تومان به 310 هزار تومان افزایش یافت، گفت: این افزایش قیمت فقط از محل رشد قیمت کیسه و هزینه بسته‌بندی سیمان بوده و نرخ سیمان فله تغییری نداشته است.

شیخان افزود: هزینه کیسه برای بسته‌بندی یک تن سیمان دو برابر شده و به 80 هزار تومان رسیده و در عین حال، هزینه‌های جانبی و بسته‌بندی نیز افزایش داشته است.

دولت طی روزهای اخیر با آزادسازی قیمت تایر و شکر موافقت کرده است.

فارس

اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman