حکمفرمایی رکود بر بازار مسکن

حکمفرمایی رکود بر بازار مسکن
Facebook Twitter LinkedIn

۱۲:۱۴ | ۱۳۹۹/۰۸/۲۴

رئیس اتاق اصناف استان اصفهان گفت: هیجانات بازارهای طلا و ارز به صورت تدریجی به بازار مسکن وارد می‌شود و تاثیر آن را در ماه‌های آینده خواهیم دید.
به گزارش اخبار ساختمان، رسول جهانگیری در ادامه اظهار داشت: هیجانات بازارهای ارز، طلا و کالاهای اساسی روزانه است و به صورت لحظه‌ای مشخص می‌شوند؛ در صورتیکه این هیجانات در بازار مسکن به تدریج تاثیر خود را می‌گذارد. کاهش این تاثیر نیز زمان‌بر است و نمی‌توان قیمت روزانه برای بازار مسکن مشخص کرد.

وی ادامه داد: اکنون شرایط بازار مسکن به گونه‌ایست که ما احساس می‌کنیم که بازار در حال فرو رفتن در رکود است و خرید و فروش انجام نمی‌شود. پس از رکود بازار نیز فروشندگانی که به هر شکل که شده می‌خواهند املاک خود را به فروش برسانند، از خریدارانی که پول نقد داشته باشند بیشتر استقبال می‌کنند و یا با کاهش قیمت املاک خود، آن را به فروش می‌رسانند.

رئیس اتاق اصناف با بیان اینکه ثبات بازار مسکن در گرو جلوگیری از هیجانات بازار ارز و طلا است، گفت: پیش‌بینی می‌شود در دو ماه باقی مانده از دولت کنونی آمریکا، فشارهای بیشتری بر کشور وارد شود که متاسفانه این خود سبب افزایش هیجانات بازار است. با این رویه نمی‌توانیم تا دو ماه آینده به ثبات در بازار مسکن دست یابیم؛ اما هر زمانی که بازارهای ارز و طلا به ثبات برسند، بازار مسکن نیز پس از گذشت یکی دو ماه روند کاهشی را پیش می‌گیرد.

وی ادامه داد: آن دسته از مواد اولیه و مصالح ساختمانی که نرخ‌هایشان مستقیما با بازار ارز سر‌و‌کار دارند نیز بر وضعیت مسکن تاثیر زیادی خواهند داشت. زمانی که قیمت مصالح ساختمانی به ثبات برسد می‌توان تاثیر آن را بر قیمت مسکن دید. همچنین تغییر سود سپرده‌های بانکی نیز بر بازار مسکن تاثیر می‌گذارد. به طور کلی بازار مسکن اکنون در وضعیت رکودی قرار گرفته که امیدواریم با جلوگیری از ورود شوک به بازارهای مختلف، قیمت‌ها کاهش پیدا کنند.

جهانگیری یکی از عوامل گرانی مسکن را فروش تراکم‌های شهرداری عنوان کرد و گفت: از ابتدای امسال شهرداری اصفهان تراکم‌های شهری را با چند برابر قیمت به فروش رساند و عوارض تراکم ساخت و سازها را نیز چندین برابر کرد. با اجرای چنین طرح‌هایی، فروشنده ناچار است برای جبران هزینه‌ها قیمت مسکن را بالاتر ببرد که این خود باعث گرانی و ایجاد نرخ کاذب در بازار می‌شود.

تسنیم

برچسب ها:

بازار مسکن 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman