سخنگوی کمیسیون عمران مجلس مطرح کرد:

دولت در حوزه‌مسکن ضعیف عمل کرده است

دولت در حوزه‌مسکن ضعیف عمل کرده است
Facebook Twitter LinkedIn

۱۲:۲۹ | ۱۴۰۰/۰۱/۲۱

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه دولت در زمینه مسکن ضعیف عمل کرده است، گفت: کارنامه دولت اصلا در این موضوع قابل دفاع نیست.
به گزارش اخبار ساختمان، سید البرز حسینی با اشاره به تلاش مجلس برای بهبود وضعیت مسکن در کشور اظهار داشت: واقعیت آن است که کارنامه دولت در موضوع مسکن بسیار ضعیف است و از همین رو از سال گذشته با روی کار آمدن مجلس یازدهم این موضوع در دستور کار نمایندگان قرار گرفت. همینطور مقام معظم رهبری هم در سخنرانی که با نمایندگان مجلس داشتند به موضوع رفع مشکل مسکن تاکید فرمودند.

وی با بیان اینکه از سال گذشته کمیسیون عمران بیش از سه ماه در حوزه مسکن مطالعات گسترده‌ای انجام داد و سرانجام به طرح "جهش تولید و عرضه مسکن" رسید، عنوان کرد: در طرح جهش تولید مسکن به این نتیجه رسیده‌ایم که شرط رهایی از مشکلات مسکن در کشور فقط احداث سالانه 900 هزار تا یک میلیون واحد مسکن به مدت حدود پنج سال است. همینطور متاسفانه متوجه شدیم که در حوزه مسکن با مشکلات قوانین نیز مواجه هستیم و در همین راستا بیش از 42 جلسه آسیب‌شناسی قوانین مسکن در کمیسیون با حضور کارشناسان حوزه‌های مختلف برگزار شد و به طور کل مشکلات در این حوزه‌ها احصا شد.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود با برگزاری چند جلسه دیگر طرح جهش تولید و عرضه مسکن در سال 1400 تصویب و به تایید شورای نگهبان نیز برسد، ابراز کرد: اکثر قوانین این طرح به تصویب رسیده و فقط نیاز به چند مورد الحاقات و همینطور پیشنهاد نمایندگان در صحن داشت که به زودی کار این طرح به اتمام می‌رسد.

طرح جهش تولید و عرضه مسکن به اقتصاد کشور ضربه نمی‌زند

وی با بیان اینکه مهیا کردن منابع مالی این طرح یکی از نگرانی‌های مسئولان برای اجرا بود، گفت: حوزه اقتصادی دولت هم بسیار مخالف این طرح بود و مسائلی مانند تورم و خلق پول جدید را برای کشور خطرناک دانست ولی با صحبت‌های مفصل و جلسات مختلفی که برگزار شد نگرانی‌های دوستان را مرتفع کردیم و به آن‌ها گفتیم که طرح جهش تولید و عرضه مسکن به اقتصاد کشور ضربه نمی‌زند.

تسهیلات کم بهره برای انبوه‌سازان

حسینی ادامه داد: منابع مالی این طرح به سوی صندوقی به نام "صندوق ملی مسکن" هدایت می‌شود و اختیار آن در اختیار وزیر راه و شهرسازی قرار خواهد گرفت. منابع این صندوق با منابع تسهیلات بانک‌ها ادغام خواهد شد و با تسهیلات کم بهره در اختیار انبوه‌سازان قرار می‌گیرد؛ همینطور مبالغ خیران مسکن‌ساز و بودجه‌های سنواتی دولت در داخل این صندوق قرار خواهد گرفت.

وی تشریح کرد: به دنبال تسهیلات کم بهره از بانک‌ها نیستیم و آن‌ها با همان 18 درصد تسهیلات خود را در اختیار صندوق ملی مسکن قرار دهند؛ نهایتا همان آورده از سوی بانک‌ها با آورده صندوق ادغام می‌شود و تسهیلاتی حدود 10 درصد در اختیار انبوه‌سازان قرار می‌گیرد.

تامین زمین برای جهش تولید مسکن

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گریزی به موضوع تخصیص زمین برای ساخت مسکن زد و افزود: به زودی شرایط تخصیص زمین در این طرح پس از تصویب طرح کلی در اختیار رسانه‌ها برای اطلاع‌رسانی قرار خواهد گرفت. بخشی از زمین‌ها در اختیار جهاد کشاورزی و بخشی دیگر در اختیار هیئت دولت (سازمان‌های دولتی) است که باید این زمین‌های بلااستفاده (مستعد ساخت و ساز) در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار بگیرد.

تامین مصالح برای جهش تولید مسکن

وی در ادامه به موضوع تامین مصالح برای طرح جهش تولید و عرضه مسکن اشاره کرد و افزود: تامین مصالح ساختمانی یکی از موضوعات مهم برای این طرح است که بر همین اساس وزارت راه و شهرسازی مکلف شد بستری را فراهم کند که انبوه‌سازان از مصالح ساختمانی به صرفه و بدون واسطه استفاده کنند.

این مسئول در پایان ابراز کرد: امیدواریم طرح جهش تولید و عرضه مسکن ضعف‌های سال‌های گذشته دولت در حوزه مسکن را پوشش دهد و بسیاری از هموطنانمان را صاحب مسکن کند؛ همینطور با کوتاه‌کردن دست دلالان و واسطه‌گران سبب کاهش قیمت‌های نجومی مسکن در کشور شود.

تسنیم

اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman