مبلغ وام مسکن روستایی و سود آن تشریح شد

مبلغ وام مسکن روستایی و سود آن تشریح شد
Facebook Twitter LinkedIn

۱۱:۲۰ | ۱۴۰۰/۱۰/۳۰

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: از یک میلیون مسکنی که رئیس‌جمهور قول ساخت آن را داده بودند ۴۰۰ هزار واحد مسکونی توسط بنیاد مسکن ساخته خواهد شد.

به گزارش اخبار ساختمان، علی‌اکبر نیکزاد در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: یکی از قول‌هایی که رئیس‌جمهور به مردم داده بودند این بود که سالیانه یک میلیون مسکن در سطح کشور ساخته شود که از این میزان ۲۰۰ هزار واحد در روستاها و ۸۰۰ هزار واحد در شهرهای کشور است.

 

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۵۷ هزار و ۶۹۹ واحد در روستاهای کشور و ۵۴ هزار و ۳۳۸ واحد مسکونی در شهرهای کشور در حال ساخت است.

 

رئیس بنیاد مسکن کشور خاطرنشان کرد: تقسیم کاری که برای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در نظر گرفته شده این است که علاوه بر ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در روستاها ۲۰۰ هزار واحد مسکونی نیز در شهرهای کشور بسازد.

 

نیکزاد اضافه کرد: از یک‌میلیون مسکنی که رئیس‌جمهور قولش را داده بودند ساخت ۴۰۰ هزار واحد بر عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بوده که در مجموع ۲۱۲ هزار و ۳۷ واحد در حال ساخت داریم تا دو ماه تا پایان سال قطعاً تلاش ما این خواهد بود که مانده ۴۰۰ هزار واحد عملیات اجرایی آن را اجرایی کنیم و تا پایان سال ۴۰۰ هزار واحد از یک‌میلیون واحد را عملیاتی کنیم.

 

وی با اشاره به بازسازی، بیان کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ۱۰ نقطه کشور ستادهای بازسازی فعال دارد که ۶ نقطه از لحاظ زلزله و چهار نقطه به لحاظ سیل آسیب‌دیده بودند که در هر ۱۰ نقطه بنیاد مسکن با تمام امکانات خود در تلاش هست که این واحدها با وام و بلاعوض که دولت مصوب کرده بازسازی شود.

 

جزئیات پرداخت وام مسکن روستایی

 

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به مسکن روستایی ادامه داد: مصوبه‌ای که به تائید رئیس‌جمهور رسید و ابلاغ شد این بود که وام مسکن روستایی ۲۰۰ میلیون تومان و سود ۵.۵ درصد بوده و ضمانت آن به‌صورت سفته زنجیره‌ای سه نفره و بازپرداخت بیست‌ساله است.

 

نیکزاد با بیان اینکه اقساط این وام یک‌میلیون و چهارصد هزار تومان خواهد شد، فزود: در حال حاضر این مصوبه حدود دو هفته بوده که روی میز بانک مرکزی و سازمان برنامه‌وبودجه است و هماهنگی‌های که با ریاست بانک مرکزی و معاون رئیس‌جمهور و رئیس برنامه بودجه کشور انجام‌شده قول داده شده که از اول هفته بعد به بانک‌های عامل سراسر کشور پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومان ارزان‌قیمت پنج درصد ابلاغ شود تا از این تسهیلات بهره‌مند شوند.

 

وی اظهار کرد: در لرستان تقریباً برای همه روستاهای ۲۰ خانوار طرح هادی تهیه کرده‌ایم اما چون افق این طرح‌های هادی ۱۰ ساله است بایستی هرسال ۱۰ درصد این روستاها را بازنگری کنیم با هماهنگی که با بنیاد مسکن لرستان داشتیم بازنگری ۱۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار در برنامه آن‌ها قرارگرفته در حال نقشه‌برداری هستند هدف ما این است که آن روستاهای که جمعیت آن افزایش پیدا کرده مردم برای ساخت مسکن بخصوص جوانانی که ازدواج می‌کنند نباید با مشکل مواجه بشوند.

 

طرح هادی روستاها به کجا رسید؟

 

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تصریح کرد: در خصوص اجرای طرح هادی اقدامات خوبی در بحث قیر رایگان و اعتبارات ریالی داشتیم مقداری به خاطر اینکه این اعتبارات به‌صورت اوراق هست این را هزینه کردن سخت بود اما با توجه به تجربه بسیار خوب همکاران در لرستان و پیمانکاران قوی در منطقه این موضوع هم حل شده و در اجرای طرح هادی روند بسیار خوبی در استان شاهد بودیم و در سال ۱۴۰۱ این موضوع قطعاً شتاب بیشتری خواهد گرفت.

 

نیکزاد خاطرنشان کرد: برای ساخت مسکن در روستاها مثل سنوات قبل لرستان در بهسازی مسکن روستایی کشور مقام دوم دارد و بیش از ۷۰ درصد واحدها نوسازی شده و همین روند ادامه پیدا خواهد کرد.

 

وی اضافه کرد: در بحث ساخت مسکن شهری همکاری بسیار خوبی که با اداره راه و شهرسازی استان داریم قرار بر این شده که شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر مشخصاً بنیاد مسکن کمک کند و در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر نیز که مرکز استان است هرکجا لازم دیدند بنیاد مسکن وارد می‌شود.

 

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بیان کرد: در طراحی آن‌ها تأکید بر این شد که ساختمان‌های دوطبقه و بالاتر حتماً باید آسانسور داشته باشند که مردم در آینده اذیت نشوند.

 

نیکزاد با اشاره سیل جنوب کشور، افزود: بنیاد مسکن هم‌زمان با سیل به‌فوریت بحث آواربرداری را انجام داد و در جلسه‌ای که به ریاست رئیس‌جمهور تشکیل شد برای ساخت واحدهای مسکونی در مناطق سیل‌زده ۲۰۰ میلیون تومان وام، ۳۰ میلیون تومان بلاعوض ساخت، ۲۰ میلیون تومان بلاعوض معیشتی و ۲۰ میلیون تومان بلاعوض اسکان موقت مصوب شد.

 

وی ادامه داد: برای تعمیرات نیز ۳۰ میلیون تومان وام، ۲۰ میلیون تومان بلاعوض ساخت و ۲۰ میلیون معیشتی در نظر گرفته‌شده است.

 

ایسنا


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman