ساخت چهار میلیون مسکن چگونه عملی می شود؟

ساخت چهار میلیون مسکن چگونه عملی می شود؟
Facebook Twitter LinkedIn

۱۳:۱۳ | ۱۴۰۰/۱۱/۲۷

نائب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به عملی بودن ساخت چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال در طرح مسکن ملی، گفت: باید به سمت صنعتی سازی ساختمان برویم.

به گزارش اخبار ساختمان، حسام عقبایی در خصوص امکان تحقق وعده ساخت چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال، گفت: به نظر من این کار شدنی است. یعنی کار غیرقابل اجرایی نیست. البته اینکه بخواهیم بدبینانه نگاه کنیم و بگوییم محال است یا حتی خوشبینانه نگاه کنیم بگوییم با سرعت ملایم هم قابل اجراست، درست نیست. زمان ۶ ماه زمان کوتاهی برای ارزیابی این پروژه است.

 

نائب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در ادامه گفت: به هر حال برنامه ریزی های لازم، تامین زمین مناسب، تامین منابع مالی، تصویب قوانین لازم برای تولید مسکن و همه این ها ابزارهایی است که برای یک صنعت پایدار مثل مسکن لازم است. قاعدتا دولت باید برای این موارد برنامه‌ریزی کند و متولی اصلی آن یعنی وزارت راه و شهرسازی باید با سرعت بیشتری به این موضوع بپردازد.

 

وی تاکید کرد: به نظرم بیشتر باید به مردم در این رابطه گزارش داد. باید بیشتر از عملکردها و اقدامات گفت. حتی ممکن است این اقدامات به مرحله اجرا نرسیده باشد ولی باید به مردم اطلاع رسانی کرد. این می‌تواند بازار مسکن را از تلاطم و ناموزونی خود خارج کند و یک آرامش به بازار برگرداند. حتی بحث این موضوع و استارت خوردن این پروژه می‌تواند در کنترل قیمت مسکن موثر باشد.

 

ساخت چهار میلیون مسکن امکانپذیر است

 

عقبایی گفت: اگر بخواهیم موضوع تولید چهار میلیون مسکن را بررسی کنیم، باید به چند مولفه‌ای بپردازیم که برای تولید مسکن لازم است. باید دید این مولفه‌ها و زیرساخت‌ها برای چهار میلیون واحد طی چهار سال وجود دارد یا خیر. به نظر من این مولفه‌ها وجود دارد. اصلی‌ترین شاخصه مساله زمین است و خوشبختانه تاکنون زمین یک میلیون واحد نهضت ملی مسکن تامین شده است و این موضوع کماکان در حال پیگیری است. این مولفه بسیار مهم است و سهم ۷۰ تا ۹۰ درصدی در تولید مسکن دارد. البته زمین‌ها متراکم هستند و دولت باید آنها را مدیریت کند. باید ستاد ملی مسکن شکل بگیرد تا بتوان زمین را در چنین پروژه‌هایی مدیریت کرد. در این صورت، می‌توان ۴۰ درصد مسیر را طی کرد.

 

نائب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران ادامه داد: بعد از آن، مساله مصالح ساختمانی مولفه‌ اصلی در ساخت مسکن است. باید دید برای چهار میلیون واحد ساختمانی، مصالح ساختمانی داریم یا خیر. باید گفت بله چون صادرکننده مصالح هستیم. تولیدکننده‌های خیلی خوبی داریم که با محصولات درجه یک خارجی رقابت می‌کنند. پس در این حوزه هم دغدغه‌ای نداریم. موضوع دیگر نیروی انسانی است.

 

در حوزه ساخت مسکن نیازی به حضور خارجی ها نیست

 

وی همچنین گفت: به نظرم در این حوزه هم مشکلی نداریم. یعنی نیاز به وارد کردن نیروی خارجی هم نداریم. کما اینکه بسیاری از کشورها برای انجام یک پروژه، اقدام به واردکردن پیمانکار خارجی می‌کنند. تنها مساله هماهنگ‌سازی و مدیریت باقی می‌ماند. امیدوارم این اتفاق را شاهد باشیم و به نظرم باید از نیمه‌های ۱۴۰۱ باید انتظار این را داشته باشیم که کار عملیاتی شود.

 

تغییر سبک مدیریت ساختمان ضرورت دارد

 

عقبایی گفت: تنها نکته‌ای که باقی می‌ماند تغییر سبک مدیریت ساختمان است. سازمان نظام مهندسی قدری قوانین دست و پاگیری دارد. تعداد مهندسان باید از نظر کیفیت، مورد بررسی قرار گیرد. اینکه تعداد مهندسان را زیاد کنیم، لزوما نمی‌تواند به تولید ساختمان پایدار در کشور منجر شود. در واقع باید بروکراسی را از پیش پای انبوه سازان برداشت تا آنها انگیزه فعالیت داشته باشند.

 

وی در ادامه گفت: تسهیلات بانکی کارا و موثر داشته باشیم که کاهش درآمد دهک‌های پایین جامعه را جبران کند. اگر این اتفاق‌ها بیافتد و در کنار آن، یک رنسانس بنیادین به نام صنعتی سازی ساختمان در بخش تولید داشته باشیم، اتفاق‌های خوبی می‌افتد. ما در کشورمان ۱۰ تا ۱۵ درصد صنعتی سازی ساختمان محقق شده است. برای اینکه یک دگرگونی در این حوزه اتفاق بیافتد، باید روش تولید مسکن را تغییر داد که مهم‌ترین راه برای این کار، روی آوردن به صنعتی‌سازی است و فرآیند ساخت مسکن باید صنعتی شود تا شاهد اتفاقات مثبت در حوزه مسکن باشیم.

 

ایسکانیوز

سوالات متداول
  • چرا صنعتی شدن فرایند ساخت مسکن ضرورت دارد؟
    استحکام بیشتر، افزایش عمر مصالح، جلوگیری از اتلاف انرژی در فرآیند تولید، مدیریت صحیح انرژی در ساختمان، سبک‌تر شدن سازه نهایی، کاهش زمان ساخت، کاهش هزینه‌های ساخت و دیگر موارد از ضرورت صنعتی شدن فرآیند ساخت مسکن به شمار می‌آیند.

اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman