70 درصد انرژی مصرفی در ساختمان مربوط به تاسیسات است
به گزارش اخبار ساختمان، محمد هاشمی عضو هیئت مدیره سندیکای شرکت های تاسیساتی و صنعتی ایران گفت: در حال حاضر 70 درصد مصرف انرژی در بخش ساختمان مربوط به تأسیسات است و 30 درصد مابقی نیز مربوط به سایر آیتم ها است.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از مصرف بی رویه انرژی در حوزه ساختمان روش های متعددی وجود دارد که از جمله آنها اصلاح قیمت است که تبعات خاص خود را دارد اما راهکارهای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت دیگری نیز وجود دارد که می توانند در بهینه سازی مصرف انرژی کمک کننده باشند برای مثال یکی از راهکارهای کوتاه مدت، عایق کاری و نیز اصلاح فضای موتورخانه ها است که در کوتاه مدت می تواند موثر باشد.
هاشمی ادامه داد: از راهکارهای میان مدت برای کمک به بهینه سازی مصرف انرژی نیز می توان به استفاده از تجهیزات و وسایل سرمایشی و گرمایشی با راندمان بالا است و همچنین هوشمندسازی و اتوماسیون تاسیسات اشاره کرد که کمک خواهد کرد تا از این مسیر مصرف انرژی کاهش پیدا کند.
وی در پاسخ به این پرسش که چگونه می توان هوشمندسازی را در تمام ساخت و سازها مورد استفاده قرار داد؟ نیز گفت: با توجه به اینکه هزینه های مربوط به هوشمندسازی بالاست و این موضوع باعث شده است تا ساختمان های لوکس از این سیستم ها بیشتر استقبال کنند، اما چنانچه سرمایه گذاری در این حوزه شدت پیدا کند و اقبال سرمایه گذاران در این حوزه را افزایش دهد می تواند هزینه تمام شده را کاهش دهد و از این طریق استفاده از این موضوع نیز افزایش پیدا کند.
زهرا حکیم پور عضو هیئت مدیره سندیکای شرکت های تاسیساتی و صنعتی ایران در پاسخ به این پرسش که استفاده از سیستم های هوشمند در صنعت ساختمان چقدر می تواند مصرف انرژی را کاهش دهد نیز گفت: بر اساس مطالعات جهانی که در این حوزه انجام شده است، هوشمندسازی در صنعت ساختمان می تواند بین 25 تا 35 درصد از هدررفت انرژی در بخش ساختمان جلوگیری کند که با توجه به این میزان صرفه جویی می توان به این نتیجه رسید که در مدت کوتاهی سرمایه گذاری انجام شده در این بخش از محل صرفه جویی در انرژی برخواهد گشت.
هاشمی همچنین ادامه داد: در حوزه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر نیز باید اقدامات بیشتری صورت بپذیرد، هرچند که در حال حاضر نیز در سطح وسیعی از این موضوع استفاده می شود اما تنها 2 درصد از کل مصرف انرژی را تامین می کند و چنانچه برنامه ریزی های جامع تری در این بخش صورت بگیرد، این قابلیت وجود دارد تا این میزان به 10 درصد نیز افزایش پیدا کند.
این مقام مسئول همچنین گفت: فرهنگ سازی نیز یکی از راهکارهای بلند مدت برای موضوع بهینه سازی مصرف است که در این بخش باید همکاری بیشتری بین نهادهای مختلف شکل بگیرد.
وی در ادامه افزود: همانطور که اشاره شد میزان هدررفت انرژی در بخش ساختمان بسیار بالاست که به عنوان مثال میزان هدر رفت انرژی در یک ساختمان 49 درصد مربوط به پنجره ها، ۲۴ درصد درب ها، ۱۳ درصد کانال کولر و ۱۰ درصد شومینه و بخاری است؛ و چنانچه فرهنگ سازی و آموزش های مناسب در حوزه انجام شود قطعا قادر خواهیم بود تا از هدررفت بخش بسیار بزرگی از انرژی جلوگیری شود.
هاشمی همچنین گفت: در کشور ما کمبود قانون وجود ندارد بلکه عدم اجرای قانون وجود دارد و این موضوع نشان می دهد که بایستی تظارت بیشتری در حوزه اجرای قانون وجود داشته باشد.
عضو هیئت مدیره سندیکای شرکت های تاسیساتی و صنعتی ایران اضافه کرد: بر اساس قانون باید سالانه پنج درصد هدررفت انرژی در بخش ساختمان کاهش یابد و در این مسیر با اجرای عایق کاری می توان 410.55 مگاوات انرژی برابر با 496.108 میلیون دلار را در سال ذخیره کرد، و باید توجه داشته باشیم که اجرای این موضوع نیز در کمتر از ۲ سال بازگشت سرمایه دارد و همچنین 154.260 میلیون متر مکعب کاهش انتشار دی اکسید کربن را در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به تعهدات معاهده پاریس گفت: 37 کشور جهان وارد این معاهده شده اند که در این بین سوئیس برای انتشار هر متر مکعب دی اکسید کربن 35 دلار، آفریقای جنوبی 8 دلار و کانادا 50 دلار جریمه در نظر گرفته است ما نیز اگر بتوانیم مفاد معاهده پاریس را انجام دهیم هم شرایط بهتری در تابستان و زمستان به لحاظ تأمین برق و گاز داشته و هم مصرف را بهینه کرده ایم.