
جایگاه کمرنگ سازندگان ذیصلاح در صنعت ساختمان

به گزارش اخبار ساختمان، طاهره نصر، عضو شورای مرکزی نظام مهندسی کشور در اجلاس سازندگان مسکن و ساختمان کشور با انتقاد از ترک فعل برخی سازمان های نظام مهندسی و اشاره به اینکه قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در راستای مواد 4 ، 30 و 33 از الزام به ساخت توسط مجریان ذیصلاح است، اظهار کرد: سال 97 در دوره هفتم شورای مرکزی کمیسیون مجریان ذیصلاح را تشکیل دادیم و در دوره هشتم شورای مرکزی کارگروهی از نمایندگان استان های کشور تشکیل شد تا صدور شناسنامه فنی و ملکی با الزام حضور مجریان بصورت توامان در همه ساختمان ها همراه شود.
وی با اشاره به ارائه پیشنهاد بابت تشکیل شورای صیانت از ساخت و ساز کشور ادامه داد: نقطه درد اینجاست که علیرغم تصویب در اجلاس تبریز، این موضوع مغفول مانده است. ارتقا جایگاه صنعت ساختمان و هدایت ساخت و سازها به سمت استفاده از مجری ذیصلاح، از اهداف سازمان های نظام مهندسی است، در حالیکه جایگاه سازنده ذیصلاح علیرغم اهمیت بالا کمرنگ دیده می شود.
وی با اشاره به بیانیه های اجلاس های مختلف، ادامه داد: متاسفانه در برخی از نقاط کشور، وحدت رویه بدون توجه به رای های دیوان عدالت اداری وجود نداشته و باید همه سازمان های کشور، به قانون استفاده از مجری ذیصلاح در همه ساختمان ها احترام بگذارند. صدای من باید توسط رسانه ها به سازمان بازرسی و دیوان عدالت اداری برسد که چرا برخی سازمان ها برای استفاده از مجری ذیصلاح سقف تعیین می کنند.
پیروز حناچی عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران نیز اظهار کرد:سه دهه از تصویب قانون نظام مهندسی می گذرد. هر چند این قانون ایراداتی دارد، اما به موضوعات مهمی چون آموزش، استانداردسازی و کنترل ساختمان توجه شده است. با جمعیتی بالغ بر 600 هزار مهندس، یکی از وظایف اصلی هیأت مدیره ها ایجاد اشتغال برای مهندسان است.» وی همچنین به اتلاف 40 درصدی انرژی در ساختمان ها اشاره کرد و گفت: صدور شناسنامه فنی و ملکی و بیمه تضمین کیفیت، می تواند به اشتغالزایی و بهبود کیفیت زندگی منجر شود.
دهنوی، رئیس کانون سراسری سازندگان مسکن و ساختمان کشور نیز با بیان اینکه این کانون از سال 1394 شکل گرفته، گفت: «حضور اعضای هیئت مدیره سازمان های نظام مهندسی کشور در این اجلاس، نشانه دغدغه مندی آنان نسبت به موضوع مجریان ذیصلاح است. ما خواستار الزام همه سازمان ها به استفاده از مجری ذی صلاح در همه گروه های ساختمانی هستیم.
سعادتنژاد، رئیس انجمن سازندگان مسکن و ساختمان تهران نیز در این مراسم گفت: امروز یکی از بزرگترین گردهمایی های حرفه ای در حوزه ساخت و ساز کشور برگزار شده است. انتظار داریم با همدلی و هم افزایی، کیفیت ساخت و ساز در کشور ارتقا یابد و در تمامی پروژه ها شاهد حضور سرپرستان کارگاه و استفاده از مجری ذیصلاح باشیم. کار ساخت و ساز باید، همچون بسیاری از کشورهای دنیا، تنها توسط افراد و شرکت های دارای صلاحیت ساخت انجام شود.
قیصری، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان فارس نیز تأکید کرد: اگر حال مهندسان خوب باشد، حال کشور هم خوب خواهد بود. هیچ ساختمانی نباید بدون سازنده متخصص بنا شود.
باقریانپور، دبیر کانون سراسری انجمن های صنفی کارفرمایی سازندگان مسکن و ساختمان کشور، با خوشامدگویی به میهمانان گفت: در این اجلاس، نمایندگان بیش از 27 سازمان نظام مهندسی کشور و کلیه انجمن های صنفی سازندگان مسکن و ساختمان از سراسر کشور حضور دارند. هدف ما، اجرایی شدن ساخت و ساز توسط سازندگان ذیصلاح در سراسر کشور است.» وی با اشاره به تفاوت رویه ها در استان های مختلف، خواستار اقدام شورای مرکزی نظام مهندسی برای ایجاد وحدت رویه و اجرای قانون در سراسر کشور شد.
بیاتی، نایب رئیس اول سازمان نظام مهندسی فارس با اشاره به لزوم آموزش کاربردی برای مجریان گفت: مجریان باید به گونه ای توانمند شوند که سازندگان مشتاق به استفاده از خدمات آنان باشند. پژوهش های بنیادین در این حوزه باید تقویت شود.
مقومی، سرپرست شورای مرکزی نظام مهندسی کشور نیز گفت: حضور گسترده هیأت مدیره های استانی نشان دهنده اهمیت استفاده از مجری در ساخت و ساز است. ما باید تجربیات گذشته را به نسل جدید منتقل کنیم. وی با اشاره به حدود 700 هزار مهندس در کشور، بر لزوم ترویج اخلاق حرفه ای و استقلال سازمان ها برای اجرای اصلاحات تأکید کرد و گفت: اصلاحیه دستورالعمل سازندگان آماده است و با جمع بندی نظرات در این اجلاس، می توان شاهد تغییر قانون و آیین نامه و الزام استفاده از مجری ذیصلاح در تمام پروژه ها بود.
تسنیم