سکونتگاه های غیررسمی سنددار می شوند؟

سکونتگاه های غیررسمی سنددار می شوند؟
Facebook Twitter LinkedIn

۱۵:۰۱ | ۱۴۰۴/۱۰/۰۸

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از ارسال لایحه سنددار شدن واحدهای سکونتگاه های غیررسمی به دولت رفت، گفت: در سال اول برنامه توسعه، 94 درصد اهداف بافت فرسوده محقق شد.

به گزارش اخبار ساختمان، عبدالرضا گلپایگانی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار کرد: حدود دو میلیون واحد مسکونی در بافت های فرسوده کشور نیازمند مقاوم سازی یا تخریب و نوسازی است.

وی با بیان اینکه هر واحد تخریب شده می تواند به طور متوسط به سه واحد تبدیل شود، افزود: بنابراین با تخریب و نوسازی این واحدها، عملاً 6 میلیون واحد مسکونی ایجاد خواهد شد. با توجه به جمعیت کشور و نیاز به 27 میلیون واحد مسکونی، همین بافت های فرسوده می توانند بخش عمده نیاز کشور را تأمین کنند.

وی با یادآوری این که بافت فرسوده ظرفیت پاسخگویی به نیاز 90 میلیون جمعیت ایران را دارد، تصریح کرد: بخش عمده سرمایه گذاری در حوزه مسکن توسط بخش خصوصی انجام می شود و با استفاده از ظرفیت های درون‌زا در بافت های فرسوده و توجه به الزام نوسازی، می توان کیفیت شهرها را ارتقا داد و نیاز به فضای مسکونی را پاسخ داد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر اینکه توسعه، بهسازی، نوسازی و تأمین مسکن باید در بافت های فرسوده صورت گیرد، اضافه کرد: ابزارهای حمایتی شامل تامین مالی، تخفیف های شهرداری در صدور پروانه ها و بسته های تشویقی کالبدی است.

گلپایگانی با بیان اینکه در سال اول برنامه توسعه (1403) حدود 94 درصد محقق شد، گفت: به عنوان مثال از 80 هزار واحد پیش بینی شده، 76 هزار واحد ساخته شده که عمدتاً توسط مردم و با استفاده از بسته های تشویقی انجام شده است.

وی اظهار کرد: توسعه درون‌زا کیفیت فضای شهری را بهتر می کند. توجه جدی به حاشیه نشینی و سکونتگاه های غیررسمی مسئله خیلی مهمی است که اقدام بزرگی در این زمینه در دستور کار است.

وی با اشاره به حمایت و پشتیبانی وزیر راه و شهرسازی در رابطه با موضوع سنددار کردن سکونتگاه های غیررسمی، افزود: اقدامات بزرگی در این زمینه در دستور کار قرار دارد که با تصویب لایحه مربوطه در مجلس، تحول اساسی در این حوزه ایجاد خواهد شد.

تسنیم


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman