سکونت حدود 20 میلیون نفر در بافت های ناکارآمد
به گزارش اخبار ساختمان، فریدون بابایی اقدم، عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران در گفتگویی با اشاره به وجود چهار پهنه هدف بازآفرینی در کشور اظهار کرد: سکونتگاه های غیررسمی، بافت های فرسوده، بافت های تاریخی و پهنه های پرخطر، مهمترین انواع بافت های ناکارآمد هستند که میزان و نوع پراکندگی آنها در شهرهای مختلف، متناسب با شرایط هر منطقه متفاوت است.
وی با بیان اینکه ۹ شاخص برای بازآفرینی شهری تعریف شده است، افزود: این شاخص ها شامل عوامل طبیعی مانند سکونتگاه های واقع شده روی گسل ها یا بستر رودخانه ها و همچنین عوامل انسانی نظیر ساخت و ساز در حریم دکل های برق فشار قوی است که متاسفانه این پدیده در بسیاری از شهرها شیوع دارد.
عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به سند ملی توانمندسازی سکونتگاه های غیررسمی، ادامه داد: در این سند وزارت راه و شهرسازی با محوریت شرکت بازآفرینی شهری ایران و با همکاری شهرداری ها، مامور شناسایی بافت های ناکارآمد شده اند و تاکنون این شناسایی در ۸۰۰ شهر کشور انجام شده است.
بابایی اقدم با اشاره به سفر اخیر خود به استان سیستان و بلوچستان، بیان کرد: در شهر کوچکی به نام بنت، طبق آمار رسمی بافت ناکارآمدی ثبت نشده بود، اما در محله حسینآباد شاهد شکل گیری سکونتگاه غیررسمی در بستر رودخانه بودیم که نشان می دهد آمارها نیازمند بهروزرسانی میدانی هستند.
وی همچنین از ابلاغ شیوه نامه واگذاری ۶۳۲ واحد مسکونی از پروژه یکهزار واحدی چابهار به استاندار سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: این واحدها در قالب طرح اسکان مجدد ساکنان سکونتگاه های غیررسمی و با هدف ساماندهی وضعیت سکونت در این منطقه واگذار می شود.
این مقام مسئول با تاکید بر نقش هماهنگ کننده شرکت بازآفرینی شهری ایران میان دستگاه های مختلف، تصریح کرد: تلاش ما این است که در بازدیدهای استانی، مسایل و مشکلات به صورت دقیق احصا و پیگیری شود. هرچند اقدامات مثبتی در برخی نقاط کشور انجام شده، اما استان سیستان و بلوچستان به دلیل انباشت مشکلات، نیازمند توجه ویژه تری است.
مهر

