خانه هوشمند به سبک ایرانی

خانه هوشمند به سبک ایرانی
Facebook Twitter LinkedIn

۱۵:۰۷ | ۱۳۹۸/۰۳/۱۲

محققان ایرانی چند سامانه طراحی کرد‌ه‌اند که از طریق این سامانه‌ها می‌توانید از هر نقطه‌‌ای لوازم منزل خودتان را کنترل کنید.
به گزارش اخبار ساختمان، «خانه» که شاید در قرن‌های قبل تنها به عنوان سرپناهی برای حـفظ انـسان از گـرما و سرما مطرح بود، به تدریج بـا شـکل‌گیری فـرهنگ‌ها نقش مهم‌تری یافت به طوریکه «خانه» بخصوص در فرهنگ ایرانی اسلامی حریم امن خانواده به شمار می‌رود و امنیت آن نیز برای اهالی خانواده مهم است.

انسان‌ها در طول قرن‌ها از روش‌های مختلفی برای امنیت منزلشان بهره‌ برده‌اند اما آنچه این روزها حرف نخست را در زمینه هر کاری می‌زند فناوری است که درباره امنیت خانه و ساختمان نیز به کار برده شده است.

محققان ایرانی هم در این زمینه دست به کار شدند و سامانه‌هایی را طراحی کردند که نه تنها برای امنیت خانه به کار برده می‌شود بلکه به طور کلی خانه را به یک خانه هوشمند تبدیل می‌کند که کار اعضای خانواده را در زمینه‌های مختلف راحت‌ و ذهنش‌شان را نسبت به محیط خانه آسوده‌تر می‌کند.

مجید شاملویی یکی از این محققان است که به همراه همکارانش در شرکت‌ دانش‌بنیان تجهیزات هوشمند یکتا واقع در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، ایده طراحی و تولید تجهیزات هوشمند اتوماسیون صنعت ساختمان و دستگاه‌های الکترومکانیکی را به اجرا رسانده‌اند.

شاملویی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس درباره فعالیت و عملکرد شرکت‌شان با بیان اینکه سیستم «خانه هوشمند» به چند قسمت مختلف تقسیم می‌شود، گفت: کلیت کار در زمینه خانه هوشمند این است که شما می‌توانید ادوات الکتریکی که داخل خانه دارید، مانند وسایل گرمایشی و سرمایشی، تلویزیون، درب‌های اتوماتیک و تمام وسایل الکتریکی را از طریق اپلیکیشن نصب شده بر روی گوشی همراهتان کنترل کنید.


وی با ذکر مثالی در این زمینه گفت: به طور مثال یکی از محصولات ما ریموت هوشمند است و نحوه کار با این ریموت به این صورت است که این ریموت را در پارکینگ منزل نصب می‌کنید و دیگر به هیچ ریموت همراهی نیاز ندارید بلکه تمام ریموت‌های شما در یک اپلیکیشن در گوشی شما ادغام می‌شود.

شاملویی گفت: ریموت‌ها به طور معمول مشکلاتی مانند آب خوردگی، گم شدن و تمام شدن شارژ را به همراه دارند ولی از طریق ریموت هوشمند این مشکلات نیز برطرف می‌شود و یک سیستم با امنیت بالا در اختیار شما قرار می‌گیرد که می‌توانید کدگذاری کنید و بی نهایت ریموت را در اختیار بی نهایت افراد ساختمان قرار دهید و برای آن‌ها تعیین دسترسی کنید.

این محقق ایرانی از تولید محصولات دیگری در این حوزه خبر داد و گفت: محصول دیگر ما در حوزه روشنایی است، به این صورت که ماژول‌های ما سیستم‌های روشنایی منزل را کنترل می‌کند و این مسئله مربوط به فضای منزل نیست، بلکه می‌توان در پاساژها یا هر مکانی از این سامانه استفاده کرد به این صورت که از هر مکانی خارج از خانه می‌توان چراغ‌ها را خاموش کرد.


شاملویی گفت: محصولات دیگر ما نیز در حوزه سیستم‌های نورپردازی است که از طریق اپلی‌کیشن و ارتباط‌های شبکه محلی می‌توان آنها را کنترل کرد، مثلا می‌خواهید محیط رنگی داشته باشید بدون آنکه لامپ یا سیستم را عوض کنید، از طریق اپلی‌کیشن نورپردازی محیط تغییر می‌کند، شما می‌توانید در سالن‌های همایش، سینماها، پارک‌ها و آب‌نماها از این اپلیکیشن استفاده کنید و ۱۶ میلیون رنگ از این طریق در نورپردازی‌ها تولید می‌شود، از طرف دیگر این سیستم دارای ورودی صداست یعنی شما می‌توانید با توجه به موزیکی که برای محیط پخش می‌شود، تغییر رنگ را نیز انجام دهید.

به گفته وی، همچنین برای سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی نیز می توان از این سامانه استفاده کرد به این صورت که افراد می‌توانند یک ساعت یا دو ساعت قبل از رسیدن به منزل، سیستم گرمایشی یا سرمایشی خود را روشن کنند.


شاملویی گفت: همچنین می‌توانید از راه دور، امنیت منزل را کنترل کنید و اگر دزد وارد خانه شد، این سیستم از طریق گوشی همراه به شما آلارم می‌دهد.

فارس

برچسب ها:

خانه ،هوشمند 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman