یک کارشناس مسکن مطرح کرد:

گرانی آهن؛ رکود بازار مسکن را در پی دارد

گرانی آهن؛ رکود بازار مسکن را در پی دارد
Facebook Twitter LinkedIn

۱۹:۲۴ | ۱۳۹۸/۱۲/۰۴

یک کارشناس مسکن معتقد است: افزایش نرخ مصالح ساختمانی از جمله آهن می تواند افزایش قیمت کاذب مسکن و رکود را در پی داشته باشد.

به گزارش اخبار ساختمان، چندی پیش رئیس اتحادیه صنف آهن‌فروشان، محمد آزاد گفت: طی یک ماه گذشته به‌طور میانگین نرخ انواع میلگرد، ورق و آهن کیلویی ۴۰۰ تومان افزایش‌یافته که این رقم بیانگر افزایش ۳۰ درصدی قیمت‌ها در بازار آهن است. موضوع تنها افزایش قیمت آهن نیست چراکه گران شدن آن موجب افزایش قیمت مسکن نیز می‌شود. زیرا یکی از محصولات اصلی در عرصه ساخت‌وساز به شمار می‌آید.

منوچهر بهرویان کارشناس مسکن در رابطه با تاثیر گرانی آهن بر قیمت مسکن می‌گوید: گرانی آهن باعث بالا رفتن قیمت مسکن و رکود مضاعف در این بازار می‌شود. البته افزایش قیمت مسکن به‌صورت کاذب است، زیرا مردم توان و قدرت خرید خود را ازدست‌داده‌اند. به همین جهت گمان نمی‌رود که بالا رفتن قیمت آهن تأثیر چندانی بر قیمت مسکن داشته باشد.

بهرویان ادامه می‌دهد: برخی می‌گویند که رکود مسکن از بین رفته است درصورتی‌که این‌طور نیست و عموم مردم در زندگی روزمره با عدیده‌ای از مشکلات دست‌وپنجه نرم می‌کنند. تعداد افرادی هم که به بازار مسکن ورود کرده و خانه‌ای خریداری می‌کنند. همچنین چنین اقدامی برای بهینه کردن سرمایه است و دربرگیرنده اکثریت جامعه نیست. زیرا در سال اخیر اکثریت مردم که اقشار متوسط و روبه پایین جامعه به شمار می‌روند، امکان خرید مسکن برایشان وجود ندارد. نکته‌ای که باید به آن توجه داشت آنکه، اکنون قیمت‌ها رو به پایین است نه بالا زیرا مردم تمایل خود را از خرید خانه ازدست‌داده‌اند. اما در چنین شرایطی ممکن است اجاره‌بها افزایش پیدا کند، اما قیمت مسکن باوجود شرایط حاکم بر بازار افزایشی نیست.

این کارشناس مسکن معتقد است: مردم از بازار ناامید شده‌اند و امیدی به کاهش قیمت‌ها ندارند. اکنون اقشار متوسط و رو به پایین جامعه به‌خصوص جوانان به فکر خریداری خانه نیستند و برایشان تفاوتی ندارد که قیمت‌ها افزایش یا کاهش داشته باشد. چراکه خرید خانه از تصوراتشان خارج است. ضمن آنکه برای خرید خانه حداقل پول لازم ۴۰۰ و ۵۰۰ میلیون تومان است.

وی در خاتمه افزود: در سال‌های گذشته در حالی قیمت‌ها افزایشی شد که کشور ما شرایط متفاوتی داشت؛ تحریم نبود و ارزآوری وجود داشت. نه آنکه خزانه خالی باشد. در آن شرایط بسیاری برای پس‌انداز خانه، ارز و دلار خریداری کردند درصورتی‌که اکنون پس‌انداز خود را می‌فروشند و در کنار آن امورات خود را می‌گذرانند. شرایط فعلی به حدی بغرنج شده که حتی مقایسه آن با سال گذشته امکان‌پذیر نیست.

گسترش نیوز


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman