تدوین شیوه نامه جدید ارجاع کار نظارت بر ساخت و ساز
به گزارش اخبار ساختمان، حامد مانیفر سرپرست دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی بخشی از برنامههای وزارتخانه را در خصوص نظامات مهندسی، تشریح کرد.
سرپرست دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی از موافقت ضمنی شیوه نامه ارجاع کار که در پایان سال ۹۸ نهایی شد، خبر داد و گفت: شیوه نامه ارجاع کار در اسفندماه ۹۸ به وزیر راه و شهرسازی ارایه شد که چنانچه مورد موافقت قرار بگیرد در سال جاری به استانها ابلاغ خواهد شد تا استانها بر اساس شیوهنامه جدید ارجاع کار، نظارت بر ساخت و ساز را انجام دهند.
مانیفر با اشاره به اینکه پیشنهاد تغییرات در شیوهنامه ارجاع کار، سال گذشته توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ارایه شد که این شیوه نامه به نظرخواهی عمومی گذاشته شد، افزود: شیوه نامه جدید ارجاع کار مهندسی حاوی نظرات استان ها در این باره است و بر اساس جمع بندی نظرات وزارتخانه، شورای مرکزی و استان ها، تغییرات اعمال شده است.
وی در خصوص جزئیات تغییرات در شیوهنامه ارجاع کار مهندسی به مهندسان، اعلام کرد: شیوهنامه ارجاع کار، تلاش میکند تا گزینههای مختلف از جمله اینکه هر مهندس مجاز به ارایه چه تعداد کار همزمان است، متراژ کار و اولویت بندی ارجاع کار را مدنظر قرار دهد.
مانی فر با تاکید بر اینکه کار مهندسی باید عادلانه بین مهندسان توزیع شود، اعلام کرد: در ارتباط با شیوه نامه صلاحیت اشخاص حقوقی نیز بررسی هایی انجام شد. معتقدیم، روشی که تا به امروز بوده روشی کامل نبوده، اشکالاتی داشته و کار مشارکتی نبوده است. به همین دلیل نیز، در طی این سال ها، با اشخاص حقوقی واقعی سر و کار نداشتیم.
وی افزود: هم اکنون، اشکالات در خصوص شرکت های ارایه دهنده خدمات مهندسی و اعضای آنها احصا شد و روی نحوه امتیاز دهی نیز، کار شد. بدین معنا، تغییراتی اعمال شده که بر اساس آن، نیروی انسانی و تجربه نیروی انسانی مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
مانی فر از اصلاح آموزش های کارکنان و ارایه دهندگان خدمات مهندسی خبر داد و گفت: تجربه اشخاص در ارتباط با موضوعات مهندسی و همچنین رتبه بندی شرکت ها، اصلاح شده است.
وی اظهار امیدواری کرد تا طی ماه آینده، شیوه نامه ارجاع کار به مهندسان ارایه دهنده خدمات مهندسی تصویب و به استان ها برای اجرا، ابلاغ شود.
بیشتر بخوانید:
شرایطی جدید برای صدور پروانه ساختمانی
پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی