باید ساخت و تولید مسکن افزایش یابد
به گزارش اخبار ساختمان، محمدرضا رضایی کوچی یادآور شد: وزیر راه و شهرسازی اخیرا اعلام کرده که افزایش تسهیلات خرید مسکن موجب بروز تورم در بازار خواهد شد و به همین دلیل با این مسئله مخالفت کرده است، این رویکرد و تحلیل های مرتبط، با واقعیت های کنونی بازار مسکن مغایر است.
وی افزود: دولت سقف تسهیلات برای بازارهای مختلف اقتصادی را بالا می برد اما وقتی نوبت به بازار مسکن می رسد، می گویند این موضوع تورم زاست، حال اگر این موضوع درست است، چرا مسئولان به تشدید تورم در آن ها بازارها رضایت می دهند؟
وی تصریح کرد: طی سالهای اخیر قیمت مسکن آنقدر بالا رفته که اکثریت مردم توان خرید مسکن را ندارند، حال یکی از راه کارها، تقویت قدرت مالی خریداران است که این مسئله با افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن محقق می شود.
رئیس کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: درست است که شاید افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن موجب بروز مقداری تورم در بازار شود، اما آثار مثبت این مسئله بسیار بیشتر از تبعات آن است، از طرفی، افزایش قدرت مالی خریداران موجب رونق گرفتن بازار خرید و فروش و تولید مسکن نیز خواهد شد.
رضایی گفت: افزایش میزان تسهیلات خرید مسکن در بهبود وضعیت بازار اثرگذار است، اما اولویت اصلی برای ساماندهی بازار، افزایش گسترده ساخت و ساز و تولید مسکن است، اقدامی که مجلس یازدهم در قالب تدوین طرح جهش تولید و تأمین مسکن آن را دنبال می کند.
اواسط ماه گذشته وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه افزایش وام خرید مسکن قیمتها را بهشدت افزایش میدهد، گفت: با افزایش وام خرید مسکن موافق نیستیم، چون تورمزاست.
محمد اسلامی در خصوص افزایش سقف وام خرید مسکن اظهار کرد: واقعیت آن است که افزایش سقف وام خرید مسکن، تورمزاست و وزارت راه و شهرسازی بهدنبال این برنامه نیست.
وی با تأکید بر اینکه وام کسانی که در ساختوساز مسکن از فناوریهای پیشرفته استفاده کنند 25 درصد افزایش یافته است، ادامه داد: اگر جامعه هدف را در نظر بگیریم وامهای پرداختی باید با استطاعت متقاضیان همخوانی داشته باشد و بر اساس آن تنظیم شود، صرفنظر از اینکه با وام خرید مسکن موافق نیستیم، چون تورمزاست و قیمتها را بهشدت افزایش میدهد.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: بنابراین سیاست اصلی ما تقویت سمت عرضه است که این کار را با افزایش وام ساخت بهخصوص در نوع صنعتیسازی در دستور کار قرار دادهایم.
اسلامی گفت: با صنعتیسازی دوره ساخت واحدهای مسکونی بهطور چشمگیری کاهش مییابد که این مسئله نیز کاهش قیمت تمامشده را بهدنبال دارد. بهشدت بهدنبال توسعه روشهای صنعتیسازی مسکن بهمعنای واقعی هستیم.
وی اضافه کرد: بهعبارت دیگر تمام اجزا و المانهای ساختمان در کارخانه تولید و در محل ساختمان مونتاژ شود، نه ساختوساز سنتی که زندگی و آسایش مردم را ماهها و سالها مختل میکند.
تسنیم