سهم سیمان از بودجه 1401 مشخص شد
به گزارش اخبار ساختمان، در حالی که کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ تصویب شده است، سیمانیها به سه موضوع اعتراض دارند. وضع مالیات بر کلینکر، افزایش حقوق دولتی و بهای گاز سه موضوع مهم بودجه ۱۴۰۱ برای سیمانیهاست.
عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در ارتباط با موضوع وضع مالیات بر کلینکر به صدای بورس گفت: تدوینکنندگان، مالیات کلینکر را در قالب مواد خام در نظر گرفته و برای آن مالیات تعیین کردهاند، حال آنکه کلینکر نه خام است و نه نیمه خام.
وی افزود: تولیدات کلینکر ایران سالانه در حدود ۷۳ میلیون تن و صادرات آن نزدیک به هشت میلیون تن است که در حدود ۱۲ درصد از حجم تولیدات را شامل میشود.
صادرات کلینکر نسبت به سیمان چه مزیت هایی دارد؟
وی با اشاره به مزیت صادراتی کلینکر نسبت به سیمان افزود: برای تولید کلینکر ۹۵ درصد مرحله تولید سیمان باید طی شود، قیمت کنونی این محصول در بازار جهانی در حدود ۲۶ دلار در تن و قیمت سیمان ۲۸ دلار در تن است. به دلیل حملونقل راحتتر و مزیت قیمتی، صادرات کلینکر مقرون به صرفهتر و راحتتر از سیمان است.
سیمان و کلینکر به کجا صادر می شوند؟
انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان بازارهای صادراتی کلینکر را کشورهای عراق، کویت، آسیای میانه، بنگلادش، آفریقا و سریلانکا عنوان کرد و گفت: به طور کلی تولید سیمان و کلینکر اختلاف قیمتی چندانی ندارد، با این تفاوت که کشورهایی همچون عراق بیشتر متقاضی کلینکر برای فعال کردن واحدهای سیمانی خود هستند. در صورتی که وضع مالیات بر این محصول در بودجه ۱۴۰۱ تصویب شود، کلینکر مزیت صادراتی خود را در مقابل رقبا از دست میدهد.
مخالف اخذ مالیات از کلینکر هستیم
وی افزود: اخذ مالیات از محصولات صادراتی کلینکر بر سودآوری شرکتهای بورسی سیمانی تاثیر مستقیم دارد و سودآوری آنها را تحتالشعاع قرار میدهد.
شیخان گفت: انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان مخالف اخذ مالیات از کلینکر است و باید نسبت به آن تجدید نظر انجام شود. مذاکراتی در این رابطه انجام شده است و امیدواریم که رویکرد اخذ مالیات دولت و مسئولان در ارتباط با این محصول تغییر پیدا کند.
صدای بورس