روند نوسازی بافت های فرسوده مطلوب نیست

روند نوسازی بافت های فرسوده مطلوب نیست
Facebook Twitter LinkedIn

۱۵:۳۷ | ۱۴۰۱/۱۰/۰۳

نماینده شرکت باز آفرینی شهری وزارت راه و شهرسازی گفت: از سال ۸۴ تاکنون تنها ۲۲۰ هزار واحد مسکونی غیر مقاوم در کشور نوسازی شده که روند کندی داشته و مطلوب نیست.

به گزارش اخبار ساختمان، محمد منتظر صبح امروز در جلسه ستاد باز آفرینی شهری که به مناسبت روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش بلایای طبیعی در فردوس برگزار شد اظهار داشت: ایران کشوری زلزله خیز است به طوری که طبق آمارهای رسمی 90 درصد کشور روی کمربند زلزله قرار دارد.

وی بیان کرد: هر سال در کشور یک زلزله بزرگ و هر ده سال یک بار زلزله بیش از 6 ریشتر را شاهد هستیم که همه اینها باعث می شود بیشتر در زمینه بازآفرینی مناطق غیر مقاوم و ناایمن کار کنیم.

نماینده شرکت باز آفرینی شهری وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه محلات باز آفرینی شهری شامل سه حوزه مناطق فرسوده، بافت حاشیه ای و حاشیه نشینی و بافت تاریخی است افزود: در کشور 166 هزار هکتار بافت ناکارآمد داریم که از این‌ مقدار 74 هزار هکتار بافت فرسوده، 59 هزار هکتار بافت حاشیه ای و 33 هزار هکتار بافت تاریخی است.

منتظر گفت: بر اساس سرشماری سال 95، 23 درصد سطح شهرهای کشور شامل این مناطق است و دو میلیون و 700 هزار بنای ناپایدار در این مناطق وجود دارد.

وی تاکید کرد: بیش از 10 میلیون نفر از جمعیت کشور در این مناطق زندگی می کنند که این امر بستری مناسب برای وقوع فاجعه انسانی است.

نماینده شرکت باز آفرینی شهری وزارت راه و شهرسازی گفت: دولت سیزدهم حوزه مسکن را اولویت اصلی خود قرار داده و در سند تحول دولت مردمی چهار چالش حوزه مسکن مطرح شده که یکی از آنها بافت های فرسوده است. از سال 84 تاکنون تنها 220 هزار واحد مسکونی غیر مقاوم نوسازی شده که روند کندی داشته و مطلوب نیست.

وی با بیان اینکه در طرح نهضت ملی مسکن، باید سالانه 150 هزار واحد در بافت های فرسوده احداث شود که سهم خراسان جنوبی سالانه 969 واحد است گفت: در حوزه بافت فرسوده تا مردم، شهرداری و سازندگان پای کار نیایند اتفاقی نمی افتد.

وی افزود: افرادی که در این مناطق زندگی می کنند افرادی کمتر برخوردار هستند و شاید نتوانند از تسهیلات و مشوق ها استفاده کنند، لذا لازم است سرمایه گذاران و مجموعه های متولی بدون در نظر گرفتن بحث مالی، موضوع جان مردم و امنیت مردم را مدنظر قرار دهند.


تصمیمات در زمینه بافت های فرسوده در سطح کلان کشور باید به فردوس ابلاغ شود


فرماندار فردوس نیز در این جلسه گفت: بازسازی بافت فرسوده باید در دستور کار باشد تا مردم با اطمینان در این منطقه زندگی کنند.

مهدی روشن افزود: ایجاد مشوق برای بازسازی بافت فرسوده و غیر مقاوم از راهکارهای ایمن سازی ساختمان های این منطقه است که باید انجام شود.

وی با بیان اینکه خدماتی که انجام می شود قابل تقدیر است، تصریح کرد: چیزی که در مشوق ها و سیاست گذاری‌ دیده می شود نیازمند تغییر است، این تغییر با حضور دولت مردمی دیده شده اما هنوز به فردوس منتقل نشده است بنابراین باید این تغییر و سیاست گذاری ها به این شهرستان نیز ابلاغ شود.

فرماندار فردوس گفت: باید در مناطق فرسوده و غیر مقاوم، چینش ها به گونه ای باشد تا ادارت خدمات را در کمترین زمان ممکن در اختیار مردم قرار دهند.

روشن با تاکید بر اینکه آموزش های لازم در موضوع برخورد با زلزله داده نشده است افزود: گاهی نوع سازه متناسب با حوادث و اتفاقات نیست و باید مورد بازنگری قرار گیرد.


بیش از 27 هکتار بافت فرسوده در فردوس وجود دارد


شهردار فردوس نیز در این جلسه گفت: محدوده بافت فرسوده شهر فردوس 27 و نیم هکتار است که از این میزان، 6 و نیم هکتار محله‌ موسی بن جعفر و 21 هکتار منطقه جواد الائمه است.

حسین اکبری بیان کرد: میزان بافت تاریخی این شهر 50 هکتار است که در محله سردشت واقع شده است.

وی افزود: در سال 1399، مطالعات بر روی 150 هکتار بافت غیر مقاوم شهری انجام شده که در این راستا در سال 96 اولین برنامه جامع اقدام مشترک با 72 پروژه در دو منطقه جواد الائمه و موسی بن جعفر داشتیم و اقدامات زیربنایی خوبی نیز انجام شده است.

اکبری گفت: ایجاد فضاهای ورزشی، خانه فرهنگ و نیز کمک به احداث مرکز بهداشت از اقداماتی است که شهرداری در خصوص باز آفرینی این مناطق انجام داده است.

شهردار فردوس افزود: طراحی و مطالعات مجتمع عقیق به مساحت پنج هزار و 500 متر مربع، انجام و در حال رایزنی با سرمایه گذار با حجم سرمایه گذاری 70 میلیارد تومان بوده که در آینده نزدیک عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

اکبری بر افزایش جاذبه ماندگاری مردم در مناطق کم برخوردار شهری تاکید کرد و گفت: اینکه مشوق برای مقاوم سازی بنا به مردم بدهیم اما مردم به دلیل کمبود امکانات و فضاهای تفریحی و ورزشی رغبتی به سکونت در این مناطق نداشته باشند، نمی توانیم موفق عمل کنیم.

وی افزود: در این مناطق نیازمند الگوی ساخت منازل ارزان قیمت هستیم که ریاست سازمان نظام مهندسی و در سطح کلان باید مورد توجه قرار گیرد.

شهردار فردوس تصریح کرد: باید غبار محرومیت از این مناطق برداشته شود و با تزریق اعتبار برای احداث فضاهای ورزشی و آموزشی که نیازمند اعتبار هستند، انگیزه سکونت در این مناطق را فراهم کرده و پویایی را به این مناطق بازگردانیم.

تسنیم


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman