صاحبخانه ها کرایه می خواهند

صاحبخانه ها کرایه می خواهند
Facebook Twitter LinkedIn

۰۹:۵۹ | ۱۴۰۱/۱۰/۰۷

بازار اجاره مسکن همواره برای مستأجران پُر تنش و غیر قابل کنترل بوده است.

به گزارش اخبار ساختمان، دیگر افزایش اجاره بها از فرمول خاصی پیروی نمی کند و هر زمان و هر موقع سال باید انتظار افزایش اجاره بها را داشت.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک کشور گفت: از ابتدای سال تاکنون تورم مایحتاج ضروری و کالا‌های اساسی به طور قابل توجهی افزایش یافته است و با افزایش قیمت دلار شرایط تورم در اقتصاد کشور حاد‌تر شده است بنابراین در این شرایط بهای اجاره هم متناسب با همین جهش تورمی، افزایش پیدا کرده تا جایی که مالکان ترجیح می دهند اجاره مسکن خود را بیشتر از رهن کامل آن در نظر بگیرند.


افزایش اجاره بها در زمستان


بازار اجاره مسکن همواره برای مستأجران پُر تنش و غیر قابل کنترل بوده است، اما در سال جاری نگرانی مردم از افزایش قیمت اجاره ها نسبت به رهن خانه های مورد نظرشان بیشتر از گذشته شده تا جایی که با آغاز فصل زمستان بازار قیمت ها در بازار اجاره به شدت گرانتر شده و پیدا کردن سرپناهی با قیمت مناسب با توجه به میزان درآمد مستأجران، بسیار سخت شده است.

گزارش میدانی از بازار اجاره نشان می دهد مالکان خانه های خود را رهن نمی دهند و بیشتر به دریافت اجاره بها از مستأجران تمایل دارند چراکه با توجه به کاهش ارزش پول، دریافت رهن نمی تواند پاسخگوی هزینه های جاری زندگیشان باشند. آنها ترجیح می دهند کرایه هر ماه خود را افزایش دهند تا کمی راحت تر زندگی کنند.

اما از طرف دیگر مستأجران بدون هیچ حمایتی از سوی دولت ناگزیر باید تاوان افزایش تورم را از جیب خود به صاحبخانه ها بپردازند تا جایی که فرصت زندگی در شهری مثل تهران را از دست می دهند.

فعالان بازار مسکن از همان ابتدای سال جاری وضعیت اجاره بها را بسیار نامناسب و غیر قابل کنترل پیش بینی کرده بودند. زمستان امسال علی رغم کاهش حجم جابجایی ها باز هم بازار اجاره مسکن با موج جدیدی از گرانی روبرو شده است.

در حال حاضر با قرار گرفتن در نیمه دوم سال، هنوز بسیاری از مستاجران به امید کاهش نرخ های اجاره به دنبال سرپناهی مناسب با درآمد‌های خود هستند. در چنین شرایطی باید دولت برنامه ریزی لازم برای کنترل نرخ های اجاره با کاهش نرخ تورم را در دستور کار خود قرار دهند چراکه اگر تا پایان سال نرخ های اجاره با همین سرعت در حال رشد باشند مشخص نیست در تابستان سال آینده بازار اجاره مسکن به چه سمت و سویی خواهد رفت.

افزایش تورم و گرانی باعث شده صاحبان خانه نرخ اجاره بها را هر بار افزایش دهند و در نهایت قید رهن خانه را بزنند. این در حالی است که بسیاری از مستاجران منتظر کاهش یافتن نرخ های اجاره خود بودند. این روز‌ها بازار اجاره مسکن با مشکل اجاره های نجومی به جای رهن کامل واحد‌های مسکونی روبرو شده است.


مالکان تمایلی برای بالا بردن رهن ملک ندارند


در همین رابطه عبدالله اوتادی، عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک کشور گفت: مالکان به دلیل مشکلات اقتصادی و کاهش درآمد ترجیح می دهند از مستأجران خانه های خود اجاره بیشتری دریافت کنند تا اینکه رهن ملک خود را بالا ببرند.

اوتادی گفت: رواج دریافت اجاره بهای بیشتر نسبت به رهن خانه، زنگ خطر افزایش تورم در بازار مسکن را به صدا درآورده است چراکه با وجود موج تورم در این بازار، مستأجران بدون افزایش درآمد باید هزینه اجاره خانه مورد نظرشان را بیشتر بپردازند.

وی تصریح کرد: نرخ سود پایین بانک ها باعث شده صاحبان واحد‌های مسکونی به دریافت کرایه های نجومی از مستأجران روی بیاورند چراکه مبلغ رهن اجاره خانه با توجه به تورم موجود در کشور به هیچ درد آن ها نمی خورد.

اوتادی گفت: امروز مستأجران از شرایط پیش آمده در بازار اجاره نگران هستند چراکه پیدا کردن خانه با رقم های رهن نسبتأ مناسب کمتر شده است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک کشور گفت: حالا در این فصل حجم جابجایی ها بسیار کمتر از پایان سال و فصل تابستان است، اما برخی از مستأجران در همین فصل زمستان هم تصمیم به جابجایی می گیرند از این رو بازار اجاره و رهن تقریباً گرم است، اما هزینه بالای اجاره باعث تورم در بازار شده است.

این فعال حوزه مسکن با اشاره به اینکه نیاز بازار توجه بیشتر دولت در ساماندهی قیمت های اجاره مسکن است، گفت: سیاست های دولت در راستای نظارت و تنظیم بازار اجاره بها هنوز نتوانسته اجرایی شود و این بزرگترین مشکل مردم در بازار اجاره بها است.

عضو اتحادیه مشاوران املاک کشور گفت: از ابتدای سال تاکنون تورم مایحتاج ضروری و کالا‌های اساسی به طور قابل توجهی افزایش یافته است و با افزایش نرخ دلار شرایط تورم در اقتصاد کشور حاد‌تر می شود بنابراین در این شرایط بهای اجاره هم متناسب با همین جهش تورمی، افزایش پیدا می کند تا جایی که مالکان ترجیح می دهند اجاره مسکن خود را بیشتر از رهن کامل آن در نظر بگیرند.

 

بیشتر بخوانید: شتاب رشد اجاره بهای مسکن در کشور نصف شد

نبض بازار

سوالات متداول
  • شاخص اجاره بهای مسکن در پاییز چه تغییراتی داشته است؟
    بازار پاییزی اجاره مسکن در کشور که با قله پیمایی تورمی در مهرماه آغاز به کار کرده بود، در آذرماه با کاهش محسوس سرعت رشد اجاره بها مواجه شده و تورم ماهانه در شاخص اجاره واحدهای مسکونی بر اساس آمارهای رسمی، به نصف و حتی اندکی کمتر از نصف رسیده است.

اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman