یک حقوقدان توضیح داد:

مالیات می تواند بحران مسکن را حل کند؟

مالیات می تواند بحران مسکن را حل کند؟
Facebook Twitter LinkedIn

۱۱:۱۴ | ۱۳۹۹/۰۵/۰۹

یک حقوقدان گفت: به نظر نمی‌رسد که اخذ مالیات از خانه‌های خالی به تنهایی عامل چندان موثر و مفیدی برای حل بحران مسکن باشد.
به گزارش اخبار ساختمان، سیدمحمد صادق آل محمد در خصوص "طرح مالیات بر خانه‌های خالی" اظهار کرد: در این رابطه که طرحی با عنوان "طرح اخذ مالیات از خانه‌های خالی" طرحی مفید و موثر در تقلیل بحران و کمبود مسکن باشد یا خیر، اساسا تاثیر مثبت و ارزیابی خوب و بد هر طرح قانونی بعد از اجرایی شدن آن معلوم و مشخص خواهد شد و مشکلات ناشی از اجرایی شدن هر قانون بعد از مدتی که به مرحله اجرا درآمده است قابل شناسایی و ارزیابی می‌باشد. بنابراین آن موقع می‌توان نتیجه گیری کرد که طرح قانونی تصویب شده مفید بوده یا غیر مفید است.

وی با بیان اینکه "به نظر توفیق اجرایی هر قانون موکول و منوط به پذیرش آن توسط آحاد جامعه است"، عنوان کرد: وقتی یک قانون با انتظارات و احتیاجات جامعه‌ای منطبق باشد و مورد قبول جامعه قرار گیرد، می‌توان امید به تاثیر مثبت آن و امیدِ نیل به اهداف مورد نظر از وضع آن داشت و حال باید بررسی نمود که اخذ مالیات از خانه‌های خالی موجب تعادل بخشی قیمت مسکن و یا کنترل تورم در بازار مسکن و یا جلوگیری از افزایش قیمت مسکن خواهد شد یا خیر؟

این حقوقدان گفت: موضوع و قاعده عرضه و تقاضا که یک قاعده اقتصادی است در خصوص مسکن و نیاز جامعه به آن هم حاکم است. بنابراین دولت ضمن تشویق سازندگان مسکن به احداث هرچه بیشتر واحدهای مسکونی مناسب، خود نیز باید اقدام عاجل و فوری به پروژه مسکن سازی نماید و اولویت بخشی به این بخش را که از نیازمندی‌های فوری و اساسی مردم است در قالب انبوه سازی با امکانات احداث منازل در سطحی وسیع و بالا فراهم آورد.

آل محمد افزود: دولت باید به نحوی سیاست گذاری نماید که از افزایش قیمت مصالح ساختمانی و مآلا افزایش قیمت منازل اعم از منازل ویلایی و آپارتمانی جلوگیری شود.

وی در خصوص "تنها راه مبارزه با تورم و افزایش بی رویه قیمت‌ها" بیان کرد: در تمام زمینه‌ها مطالعات دقیق اقتصادی و آماری، برنامه ریزی دقیق اقتصادی و وجود اراده قوی برای کنترل قیمت‌ها از مهمترین راه‌های مبارزه است، و الا به نظر نمی‌رسد که اخذ مالیات از خانه‌های خالی به تنهایی عامل چندان موثر و مفیدی برای حل بحران مسکن باشد.

این حقوقدان اضافه کرد: نگاهی اجمالی به متن طرح مالیات بر خانه‌های خالی نشان می‌دهد که در صورت تصویب آن در مجلس شورای اسلامی، اجرایی شدن آن و پیاده کردن مفاد و مدلول آن در کشوری وسیع و پرجمعیت مثل ایران، کار چندان آسان، مفید و موثری نباشد و ممکن است در شناسایی منازل خالی از سکنه و مالکین واقعی آنها با مشکلاتی مواجه شد. ضمن اینکه نمی‌توان مطمئن بود که برخی از افراد جامعه صدها و یا هزاران خانه و آپارتمان را خریداری کرده و خالی نگه داشته‌اند. همچنین تشخیص این وضعیت هم شاید با اشکال مواجه باشد و شناسایی خانه‌های خالی هم کاری آسان به نظر نمی‌رسد.

آل محمد با تاکید بر اینکه "دولت باید مجدانه و سریع تحولی بنیادین در کار تولید مسکن ایجاد نماید"، گفت: باید از این طریق مشکل مسکن حل گردد و مردم از این حیث به آرامش برسند.

وی در پایان تاکید کرد: به طور کلی ضمن جلب توجه به عقاید و نظریات مخالفین و موافقین طرح اخذ مالیات از خانه‌های خالی، لازم است این طرح قبل از تصویب در مجلس توسط کارشناسان اقتصادی، مالیاتی و بودجه‌ای و حتی جامعه شناسان و آسیب شناسان مورد بررسی دقیق و کارشناسانه‌ای قرار گیرد و آثار نیک و بد آن سنجیده گردد.

ایسنا

اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman