پروژه های تولید مسکن باید به صورت مردمی پیش برود

پروژه های تولید مسکن باید به صورت مردمی پیش برود
Facebook Twitter LinkedIn

۱۰:۳۲ | ۱۴۰۱/۰۸/۱۲

معاون مسکن و ساختمان با تاکید بر اینکه تمامی ارکان دولت در تامین مسکن مشارکت کنند، گفت: برنامه تولید مسکن در روستاها، شهرهای کوچک و جدید جزو راهبردهای وزارت راه برای تامین مسکن متقاضیان است.
به گزارش اخبار ساختمان، هادی عباسی‌اصل معاون مسکن و ساختمان و قائم مقام وزیر در طرح نهضت ملی مسکن در مراسم آغاز عملیات اجرایی ۱۰۰ هزار واحد مسکونی گام دوم طرح نهضت ملی مسکن با تاکید بر اینکه برنامه این دوره از وزارت راه و شهرسازی اجرای مسکن خانواده است، گفت: موضوع تحکیم بنیان خانواده جزو گام اصلی این دوره از وزارت راه و شهرسازی است که با این نگاه علاوه بر تامین نیاز خانواده به مسکن، تسهیل در ازدواج محقق می شود و روحیه امید بین جوانان کشور ایجاد خواهد شد.

قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی در طرح نهضت ملی مسکن ادامه داد: با تاکید رهبر کبیر انقلاب بدون ساخت مسکن فقر ریشه کن نمی شود. بنابراین این شعار در محورهای برنامه این دوره از وزارت راه و شهرسازی است. اگر به نقطه ای برسیم که تمامی خانوارهای ایرانی مسکن داشته باشند می توانیم بگوییم که فقر در کشور ریشه کن شده است و این مهم محقق نمی شود مگر آنکه تمامی ارکان دولت دست به دست هم بدهند و موضوع را پیگیری کنند.

معاون مسکن و ساختمان افزود: ساخت مسکن باعث رشد اقتصادی می شود. اگر در ۱۰ سال گذشته رشد اقتصادی کشور نزدیک به صفر بوده به این دلیل بود که در دولت قبل ساخت مسکن متوقف بود. در برنامه است تا با ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی علاوه بر رشد اقتصادی، با ایجاد ۲ میلیون شغل سطح اشتغال را کشور را ارتقا بدهیم و تورم را کاهش بدهیم.

عباسی‌اصل توضیح داد: در برنامه است تا آنجایی که ممکن است پروژه های تولید مسکن را به شکل مردمی اجرا کنیم. مسکن مهر نقاط قوت و ضعف هایی داشت که باید موردتوجه قرار بگیرد. هرچه پروژه ها را به سمت مردمی کردن پیش ببریم پروژه ها سریعتر و زودتر تکمیل و تحویل خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه هرچقدر با تولید مسکن تورم کاهش پیدا کند پروژه ها ارزانتر تحویل مردم خواهد شد، گفت: با تاکید وزیر راه و شهرسازی در ساخت مسکن تنها تولید مسکن مدنظر نیست بلکه موضوع شهرسازی نیز در برنامه است. بدین معنا احداث خدمات روبنایی شامل مدرسه، کلانتری و سایر خدمات به شکل کامل در برنامه دیده می شود و فضای سکونتی به نحوی طراحی می شود که نیازمندی های خانواده در محله تامین شود. موضوع محله محوری و مسجدمحوری جزو راهبردهای اصلی ماست.

عباسی‌اصل راهبرد دیگر وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن را توجه به شهرهای کوچک و روستاها برشمرد.

وی گفت: در توافق با بنیاد مسکن مقرر شده است تا در روستاهای بالای ۲۰ خانواده بتوانیم قطعات زمین را به افرادی که علاقمند به تامین مسکن خود در روستا هستند اراضی برای آنها تامین شود. بنابراین برنامه تولید مسکن در روستاها، شهرهای کوچک و شهرهای جدید جزو راهبردهای وزارت راه و شهرسازی برای تامین مسکن متقاضیان است.

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین راهبرد وزارت راه و شهرسازی را در بافت فرسوده شهرها، موضوع کلید به کلید برشمرد و در بیان این طرح توضیح داد: باید بتوانیم در جوار بافت های فرسوده واحدهایی را احداث کنیم تا مردم بتوانند از بافت فرسوده به واحد نوساز منتقل شوند.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی تمامی امکانات خود را پای کار آورده است. بدین معنا زمین هایی که با قیمت متوسط موجود است برای احداث مسکن مورد استفاده قرار می گیرد.

به گفته معاون مسکن و ساختمان، بانک مسکن همه ظرفیت خود را پای کار آورده است و نیاز است تا سایر بانک ها نیز تمامی ظرفیت خود را پای کار بیاورند و قانون جهش تولید مسکن را اجرا کنند.

وی یادآور شد: طبق قانون جهش تولید مسکن بانک ها موظف هستند تا ۲۰ درصد سهم خود را سالانه به بخش مسکن تخصیص بدهند که این سهم در سال های گذشته به شدت نزولی بود.

عباسی اصلی با تاکید بر اینکه تلاش می شود تا مسکن از کالای سرمایه ای به کالای مصرفی تبدیل شود، گفت: در کنار احداث مسکن، برنامه مقابله با سوداگری و کنترل بازار اجاره بها نیز در دستور کار وزارت راه و شهرسازی است که این مهم از طریق تکمیل سامانه های املاک و اسکان، موضوع مالیات بر خانه های خالی و اراضی بایر در دستور کار است.

بازار

اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman